Lepota

"Staklena koža" je novi trend u šminkanju i izgleda mnogo bolje nego što zvuči

"Staklena koža" je novi trend u šminkanju i izgleda mnogo bolje nego što zvuči

"Staklena koža" možda zvuči kao još jedan morbidni trend, ali u pitanju je zapravo fora sa šminkanjem i negom kože koja se prvo rodila u Koreji, a onda se proširila po celom svetu. Ideja je da vam koža izgleda toliko zategnuto, ravno, bez teksture i sjajno da izgleda kao da je napravljena od - stakla.

Zvuči nerealno i neizvodljivo, ali uz dobre savete šminkera i malo nege, sve je moguće. Za postizanje ovakvog looka posebno je važna pravilna upotreba hajlajtera i drugih proizvoda koji reflektuju svetlost, kako bi koža, zaista sijala kao da je staklena.

Објава коју дели GLOWHEARTS (@glowhearts) дана 12. Авг 2018. у 7:36 PDT

Kada se sve izvede kako treba, izgleda stvarno magično.

Ipak, vredi napomenuti da je za postizanje ovakvog izgleda jako važno da vam koža u startu bude lepo iznegovana, pa je zato prvi i nezaobilazan korak - hidratacija. Što odgovarajućim preparatima za negu, što unošenjem velike količine tečnosti.

Sledeći korak je odgovarajuća podloga koja treba da prikrije sve nedostatke na koži, ali da ujedno ne istakne bore i pore, kao što puderi često umeju da urade. Zato se preporučuje upotreba dobrih baza za puder, kao i preparata koji mogu da se nanesu u tankom sloju, a da ne gube prekrivajući moć - dakle, jako pigmentovani puderi koji su ujedno i lagani su idelana opcija.

Za staklenu kožu je najvažnija stvar da izgleda kao da je doslovno savršena.

Poslednji, ali ujedno i najprimetniji korak je hajlajter, koji se nanosi na delove lica koji su najistaknutiji - jagodice, nos, brada i sredina čela. Uostalom, pogledajte kako jedna od najpoznatijih šminkerki na Jutjubu i Instagramu Huda Katan sve to objašnjava u videu.