Lepota

Trendi šminka za leto: Top 5 smelih trendova koje možete odmah isprobati

Trendi šminka za leto: Top 5 smelih trendova koje možete odmah isprobati

Nema boljeg vremena za eksperimentisanje sa šminkom od leta.

Čak i ako ste strastveni minimalista i nemate hrabrosti, ovi trendovi u šminkanju su dovoljno primamljivi da ne možete biti ravnodušni! Jedino pitanje je šta odabrati: istaknuto oko, odlučne usne, ili možda... celo lice u omiljenoj nijansi ružičaste?

Trendi šminka za leto 2019: jak ajlajner

Ako treba da izaberete jedan jak element, neka to  bude oko! I uopšte nije reč o senkama, već o ajlajneru. Debela linija, koja ide dalje od kapka i definiše (i dominira) ne samo da čini oko dramatičnim, već i čitav izgled. I najbolje u jakoj boji: leti vladaju optimistične nijanse sa maksimalnom koncentracijom pigmenta, a samim tim i nijanse kobalta, žuta koja prelazi u narandžastu, ružičasta ili ljubičasta.

Leto 2019 trendovi u šminkanju: monohromatska šminka

Roze ili breskva su vaše omiljene boje? Ako je tako, imamo dobre vesti. Ovog leta možete ih nositi istovremeno! Na obrazima, kapcima i usnama stavljamo istu nijansu. Rezultat? Zdrava, sveža, blistava koža. Plus: za minimaliste, dovoljan je jedan kozmetički proizvod.

Trendi šminka za leto 2019: duga na oku

Leti pravimo dugu na kapku: počnemo sa svetloružičastom na uglovima, svetlije tonove nanosimo na sredini kapka i završavamo oko sočnom, svetlonarandžastom.

Trendovi šminke za leto 2019: neonske usne

Vreme je da se oprostite od delikatnih nude nijansi i pastelnih tonova. Crvena? Koliko god je to moguće, takva nijansa ostaje potpuno bez premca. Ružičasta? Neka bude, ali u verziji koja je intezivna. Fuksija? Savršeno - na usnama stavljamo debeli, potpuno prekrivajući sloj.

Savršena šminka za leto 2019: šarena maskara

Ne radi se o onoj koja naglašava boju irisa! Ovde, opet, težimo snažnim, odlučnim, "vrištavim" efektima, zbog čega bez obzira na boju očiju biramo žutu, crvenu ili drugu snažno prepoznatljivu maskaru. Sa jednim upozorenjem: ništa ne stoji na putu kombinovanja različitih boja na trepavicama - to će poslužiti kao cela šminka.