Lepota

Prirodno je IN: Otkrijte kako postići natural make-up look

Prirodno je IN: Otkrijte kako postići natural make-up look

story

Ako pogledamo trendove koji poslednjih godina vladaju u svetu šminke, prirodni izgled uvek je aktuelan dok se ostali smenjuju iz sezone u sezonu.

Natural make-up poslednjih godina ne izlazi iz mode i prkosi trendovima. Ovaj način šminkanja posebno je pogodan za leto kad koža ne trpi mnogo make-upa i kada je prirodni izgled imperativ.

Izbegnite puder

Na lice stavite BB kremu koja je po teksturi dosta lakša od tečnih pudera jer će vam to dati prirodniji izgled. Razmažite je prstima, a tamo gde je potrebno više – obično oko nosa i na vrhu obraza da bi se uklonilo neželjeno crvenilo – nanesite još jedan tanki sloj tapkajući nežno jagodicama prstiju.

Rumenilo

Što se rumenila tiče, najbolje bi bilo da se opredelite za ono kremaste teksture zato što će licu dati dodatni hidratantni sjaj. Nasmešite se i tamo gde su vam obrazi najispupčeniji, nanesite malo rumenila. Igrajte se senkama

Oči 

Kao osnovu, na kapke stavite malo BB kreme kako biste neutralisali njihovu tamniju boju, a zatim nanesite svetliju senku da biste otvorili pogled. Najbolje bi bilo da bude saten teksture, odnosno ni sedefasta ni mat. Prevoj kapaka osenčite senkom srednjeg tona – svetlobraon/camel ili tamna boja kajsije i tako očima dajte dodatnu dimenziju, a istom senkom možete osenčiti i donje kapke.

Obavezno nanesite maskaru. Na usne stavite nude ruž koji odgovara vašoj boji tena, a karmin možete zameniti i sjajem ukoliko ne volite mat završnicu.