Lepota

Kako da odaberete pravu nijansu pudera i ne razmišljate o njemu ceo dan

Kako da odaberete pravu nijansu pudera i ne razmišljate o njemu ceo dan

Svaka mejkap priča počinje od temelja, te je odabir adekvatne nijanse pudera jedan od ključnih zadataka (doduše nimalo lak). Na svu sreću, određene strategije mogu da vas poštede muka na putu do idealne nijanse, ali i spreče neprijatna iznenađenja – pojavu mrlja na licu i odeći!

Ah, ta očekivanja!

Na pitanje šta očekuju od mejkap podloge, većina žena će odgovoriti – da je postojana, s odličnom pokrivnom moći i da ne začepljuje pore. A koliko njih će prilikom izbora one idealne uzeti u razmatranje potrebe svoje kože? Mnoge to naprosto kao da previde, te nije ni čudo što greše. Ukoliko ne tolerišete osećaj težine (mejkapa) na koži, opredelite se za podlogu s većom koncentracijom pigmenta. Ako je vaša koža osetljiva, imajte na umu da su nekomedogeni puderi najčešće bazirani na prirodnim sastojcima i, budući da ne stvaraju bubuljice, pogodni za ovaj tip kože, kao i onu sklonu nečistoćama, odnosno masnu ili kombinovanu. Takođe, nemojte izgubiti iz vida ni to kakav efekat želite da postignete – sjajan ili mat, kao ni koja vam tekstura najviše odgovara: tečna s pumpicom, u kremi...

Target: Idealna nijansa

Savršen puder je onaj koji je u potpunosti usklađen s prirodnom nijansom našeg tena. Ova definicija zvuči tako jednostavno, pa zašto onda mnogim ženama potraga za idealnom nijansom zadaje toliko muke?! Glavni “krivci” su podtonovi kože (hladni, neutralni i topli), koji igraju ključnu ulogu kada je odabir šminke u pitanju. Ukoliko ste sigurni kakvi su podtonovi vaše kože, prava ste srećnica – to će vam zaista olakšati odabir. Ako to nije slučaj, pribegnite testu. Obucite belu majicu i pogledajte se u ogledalo, na prirodnoj svetlosti. U beloj majici moguće je uočiti plavičaste, crvene, žute, maslinaste, ili ružičaste tonove kože – ne postoje druge boje koje remete realnu sliku. I dalje vam ne polazi za rukom da utvrdite ton svoje kože? Ako je ona – kad se osunčate – zlatne ili bronzane nijanse, onda se radi o toplim podtonovima. Ukoliko lako crvenite (u slučaju blede puti), koža deluje maslinasto (u slučaju srednjih tonova) ili izgleda više crna nego smeđa, onda je vaša koža hladnih tonova. Primetite li i hladne i tople podtonove, znači da je vam je koža neutralna.

Novi saveznik

Kompanija Avon lansirala je True Power Stay tečni puder koji će ispuniti sva vaša očekivanja. Ovaj novi proizvod dostupan je u 15 nijansi, među kojima ćete sasvim sigurno pronaći „svoju“. Zahvaljujući laganoj i prozračnoj formuli, obezbeđuje prijatan i prirodan osećaj, ne ostavljajući tragove na odeći. Njegova nemasna struktura bez ulja dermatološki je testirana i nekomedogena. True Power Stay tečni puder pruža mat izgled, a pritom ne zapušava pore, ne isušuje kožu i ostaje svež čak i tokom kontinuiranih aktivnosti. Otporan je i na visoke temperature i vlažnost vazduha.

Novi Power Stay tečni puder (799 dinara) dostupan je u Avon brošuri, kao i na sajtu www.avon.rs