Lepota

Zbog ovih 5 navika izgledate i do 10 godina starije!

Zbog ovih 5 navika izgledate i do 10 godina starije!

story

Česte greške prilikom ulepšavanja mogu vas bespotrebno učiniti umornim i starim dok, s druge strane, pored adekvatne nege, pažljivo odabrani make-up prozvodi, kao i način njihovog nanošenja, mogu biti ključ svežeg, blistavog i podmlađenog izgleda

Ako vaš cilj prilikom šminkanja nije samo da istaknete ono najlepše i sakrijete nedostatke već i da “make-upom” smanjite godine, nudimo vam nekoliko proverenih saveta kako da vaše lice ne izgleda umorno. Naravno, nega je najvažnija i sve kreće od nje, ali bitna je i tehnika nanošenja šminke, uz koju možete uspeti da dobijete mladalačku jedrinu.

PODLOGA

Što vam je koža u boljem stanju, manje će vam šminke biti potrebno. Dakle, na prvom mestu je hidratacija. Ako gomilate slojeve pudera, koža će izgubiti svežinu. Umesto kamenih i pudera u prahu, koristite proizvode kremastih struktura. Prah se neretko gomila u borama i naborima dermisa, čineći lice starim i beživotnim, stvarajući efekat maske. Koristite dobru nijansu pudera, ni pretamnu, ni presvetlu.

OČI

Jedan od najboljih trikova za mlađi izgled jeste isticanje trepavica, ali ne preterujte, jer će pod teretom zatvoriti pogled i dati umornan izgled. Uvijanje je odličan način da se postigne “otvorenost” oka. Donje trepavice za nijansu manje namažite maskarom. Metalik senke mogu biti loš izbor, te birajte nežnije kremaste sa diskretnim sjajem, jer očima mogu dati živost. Svetlija senka ili u unutrašnjim uglovima očiju i ispod obrva, skida godine. Nanesite ajlajner ili olovku, kako biste uokvirili oči, ali izbegavajte poteze koji će pratiti liniju oka koja ide nadole, da ne biste dobili tužan izgled. Umesto toga, neka potez izvlačenja ide nagore. Pazite, takođe, da korektor nanesete tako da prekrijete podočnjake, a da se ne sakuplja u naborima i borama, tako da je najbolji izbor onaj kremaste strukture.

OBRAZI

Kremasto rumenilo u roze ili boji kajsije koži će dati mladolik i jedar izgled. Takođe, iluminator podiže konture lica i trenutno oduzima nekoliko godina.

Kako da odaberete pravu nijansu pudera i ne razmišljate o njemu ceo dan

OBRVE

Bujne obrve znak su mladosti, a kako starimo, one se proređuju i blede. Bitno je da se obrve uobliče i da se ne ističu previše tamnom olovkom, kao i da se olovkom popune praznine.

USNE

Usne se vremenom stanjuju, pa se držite podalje od tamnih ruževa. Da biste ih vizuelno podebljali, koristite neku od “nude” nijansi karmina. Prvo usne popunite olovkom, potom stavite neki od “nude” ruževa, a na kraju, na sredinu gornje i donje usne nanesite preko toga za dve nijanse svetliju boju. Možete na sve to dodati i malo sjaja za usne.

Trik frizura Sindi Kraford

Da biste postigli mladalački izgled, uz dobar “make-up” treba da uklopite frizuru. Nežni talasi vizuelno ublažuju crte lica i asociraju na mladost. Blagi talasi istovremeno izgledaju opušteno i seksi, posebno ako je boja prošarana svetlijim tonovima, a za to je najbolji ombre stil farbanja.