Lepota

BEAUTY RUTINA Danijele Buzurović: Redovno testiram svoje mladeže

BEAUTY RUTINA Danijele Buzurović: Redovno testiram svoje mladeže

Poznato TV lice Danijela Buzurović otkrila nam je nekoliko svojih bjuti tajni i rituala, i objasnila zašto izbegava sunčeve zrake, kao i posete kozmetičaru...

Voditeljka i urednica emisije "Ekskluziv" Danijela Buzurović (36) nedavno je privela kraju poslovne obaveze za ovu sezonu i sa suprugom, glumcem Stefanom Buzurovićem (32), sinom Nestorom (4) i ćerkom Klarom (2), zaputila se na zasluženi odmor. Objasnila nam je da će sunčane dane, kao i svake godine, provesti ispod suncobrana, jer po savetu dermatologa nije joj dozvoljeno da se preterano izlaže suncu. Problema s kožom na svu sreću nema, ali nažalost, količina i tip mladeža po njenom telu već petnaest godina predstavljaju joj veliku brigu. Zato redovno posećuje dermatologa, koristi zaštitni faktor 50 i trudi se da se s letovanja vrati potpuno bela.

https://www.instagram.com/p/BlDLI1KlD-8/?hl=en&taken-by=lady_buzzz

Da li vam to što stalno morate da se čuvate od sunca predstavlja teret, kako se borite sa tim?

– Jedini teret je to što ne mogu da zadovoljim svoju želju za preplanulim tenom. Trudim se da striktno poštujem savete lekara i redovno idem na testiranja i preglede mladeža. Do sada sam ih već nekoliko uklonila, ali ne zato što su ugrožavali moje zdravlje, već iz estetskih razloga.

Osim toga izjavili ste da imate idealnu kožu. Na koji način je negujete? Imate li male kozmetičke rituale koje tokom dana praktikujete?

– Smatram da je svakodnevni ritual čišćenja lica i tela od izuzetne važnosti za negu kože, zato je potrebno posvetiti mu malo više vremena. Svake večeri pred spavanje, za početak, dvofaznim sredstvom skinem šminku oko očiju, zatim se umijem nekim blagim tečnim sapunom za lice, osvežim micelarnom vodom, a za sam kraj, dobro je nahranim hidratantnom kremom. Pored toga, bar jednom nedeljno uradim piling.

O kakvim pilinzima je reč, da li koristite usluge kozmetičkih salona ili se sami negujete?

– Verovali ili ne, slabo posećujem kozmetičare i trudim se da takve tretmane sama obavljam. Najviše mi prija piling napravljen od kukuruznog brašna i malo meda. Sastojke izmešam i kružnim, blagim pokretima nekoliko minuta utrljavam to na lice. Na taj način svojoj koži pomažem da diše, a ona mi vraća lepim izgledom. Osim toga, neretko upotrebljavam i kupovne pilinge koji su jednako efikasni.

Imate li želju da u nekom narednom periodu isprobate tretmane poput mezoterapije ili botoksa?

– Hvala bogu te mi tako nešto još uvek nije potrebno. Nisam sujeverna, ali imam utisak da ću isprobavanjem tih vrsta tretmana "ureći" svoju kožu, koja je na zadovoljavajućem nivou. Trenutno ništa ne bih dirala.

Kakvu šminku preferirate tokom letnjih dana?

– Uživam u šminkanju i, bez obzira na to da li sam poslovno angažovana ili ne, volim da se posvetim tome. Ipak, u svakodnevnim, letnjim varijantama praktikujem "nude" nijanse, jer tako izgledam negovano i prirodno.

Kažu da su ruke ogledalo nege, na koji način ih vi tretirate?

– Trudim se da ih negujem sama, mada se s vremena na vreme prepustim i profesionalcima. Isto je i sa stopalima, kojima tokom letnjih dana posvećujem posebnu pažnju.

https://www.instagram.com/p/7DjjWLvrnv/?hl=en&taken-by=lady_buzzz

Volim kada vidim da žena ima negovana stopala i nokte na nogama. Zato vrlo posvećeno biram boju laka kojom ću ih ulepšati. Na rukama su to uglavnom prirodni tonovi, dok s noktima na nogama volim da eksperimentišem, pa se tu mogu videti razne boje.

Da li i vi, kao i mnoge dame, imate problema da pronađete dobrog frizera?

– O mojoj kosi već dugo vodi računa predivan i stručan tim frizera, u koji imam potpuno poverenje i prepuštam im se šta god da mi predlože. Upredo s tim, imam veoma zahvalnu kosu za održavanje, tako da o njenoj lepoti ne moram baš mnogo da brinem.

Koliko često je skraćujete, menjate li joj stil? Planirate li možda u nekom narednom periodu da je posvetlite ili potamnite?

– Redovno posećujem frizera, jer smatram da je negovana kosa pola posla. Što se tiče promene stila i nijanse, na to ću se teško odlučiti. Imam prirodno plavu boju koju s vremena na vreme, u odnosu na raspoloženje, malo posvetlim. I to je sve. Mislim da se ni na šta drastično nikada neću usuditi, a mislim da mi ni moji frizeri tako nešto ne bi dozvolili da učinim.