Lepota

6 beauty pitanja: Lena Bogdanović otkriva TAJNE SVOJE LEPOTE!

6 beauty pitanja: Lena Bogdanović otkriva TAJNE SVOJE LEPOTE!

Kada smo se sa glumicom Lenom Bogdanović (43) dogovarali za razgovor i fotografisanje, odmah je rekla kako mora da pomene doktorku Anicu Jevremović, a bilo bi lepo i da je za slikanje našminka Ceca Vurdelja. Potom nam je ispričala da s njima dvema dugo sarađuje, da im beskrajno veruje i da je od njih toliko toga naučila. Smatra da je dragocen stav njene doktorke, koja sve svoje klijente podseća da često – vodeći računa o tome kako izgledamo – zaboravljamo ono što je mnogo važnije, a to je kako se osećamo.

– Anica me je naučila da svako treba da nađe ono što je dobro za njegov tip kože i u čemu će se kao biće dobro osećati. Moje lice je kombinovano, od normalne ka masnoj koži, zbog čega mi pubertet nije bio baš lak, ali nagrada stiže mnogo kasnije, jer takva koža sporije stari. Čišćenje je imperativ, pa zato i danas – kao kad sam bila tinejdžerka – i ujutru i uveče koristim losion.

 

Na koje tretmane redovno odlazite?

– Često idem na klasično i ultrazvučno čišćenje lica i mezoterapiju. Zaista ne boli, a posle vitaminskih koktela lice divno sija. Još dok sam bila mnogo, mnogo mlađa, shvatila sam da lice treba da čuvam i održavam kako bih odložila starenje, a ne da ga nasilno sprečavam. Veliki sam protivnik invazivnih tretmana. Neke žene izgledaju kao sopstvene karikature, kako ovde, tako i u Holivudu, a na drugoj strani su one koje su uspele da i u zrelim godinama izgledaju fantastično. Takav primer je Džoan Kolins. Niko ne zna šta je tačno radila, a izgleda prirodno i skoro kao kad smo je gledali u “Dinastiji”.

Postoji li tretman koji vam nije delovao privlačno, a ispostavilo se da je odličan?

– Nije tretman, već obične masaže, koje nikad nisam volela. Mislila sam da su neprijatne i da dugo traju, a mene “ne drži mesto”, ali sada sam oduševljena. Anica ima “tretman za lake noge”, koji je odličan, jer posle njega zaista imate utisak da ćete poleteti. Prijaju mi stimulacija mišića, limfna drenaža, a kad je reč o licu, sviđa mi se “miolift”. Slikovito rečeno, mišići lica se, pod dejstvom aparata, “osećaju” kao naše telo tokom vežbanja u teretani, a takvi su i efekti.

https://www.instagram.com/p/BlhoAdonmgC/?hl=en&taken-by=lenabogdanovic

Imate li neko svoje zlatno beauty pravilo, a da nije ono „istorijsko“ – nikad nisam krenula na spavanje sa šminkom na licu?

– To jeste primarno, a bitno je i što se ne sunčam. Tokom celog leta, bez obzira na to da li sam na moru ili šetam gradom, na izlazim iz kuće ako na licu nemam faktor 50. Nikada ne idem u solarijum, jer verujem da je to vrlo štetno. Na telu lepo izgleda preplanulost, a na licu mi se ne dopada. Mada dane na letovanju provodim u hladovini ili pod suncobranom, sa obaveznim šeširom, sasvim lepo pocrnim. U ta “pravila” spada i – nemojte same sređivati obrve, jer lako možete da “zabrljate”. Dovoljno je da iščupate dve-tri dlačice više nego što treba, pa da obrve izgledaju onako kako ne želite. Zato ja odlazim kod moje Mire, koja mi deo fino oblikuje, a deo “doradi” trajnom šminkom.

Kakav stil šminkanja volite?

– Slušam šta mi Ceca kaže, jer dobar šminker najbolje zna šta kome stoji. Volim da su mi naglašene oči, pa zato često biramo “smokey eyes” – klasičan ili u smeđoj boji, bronzanoj, plavoj, ljubičastoj ili u bakarnim tonovima kao danas. Uglavnom koristim “nude” karmine, ali povremeno stavim crveni. Kad se pojavi novi puder ili tehnika šminkanja, obavezno se konsultujem sa Cecom.

https://www.instagram.com/p/BbHlrvGnSTD/?hl=en&taken-by=lenabogdanovic

Teško vas je videti nenašminkanu. Šta uvek imate na licu?

– Uglavnom se sve svede na korektor, maskaru, puder i “linijicu” izvučenu krejonom, bilo na donjem ili gornjem kapku. Nedavno sam otkrila sjajnu maskaru, vrlo pristupačne cene, koja daje isti efekat kao one deset puta skuplje. Mislim da često plaćamo ambalažu i slavu nekog brenda. Jedna od najčuvenijih svetskih maskara, stvarala je na mojim trepavicama vrlo loš efekat. Jedino se ne sme štedeti kad se kupuje puder. Mislim da svaka žena, celog svog života, traži onaj koji će joj potpuno odgovarati. Uporno pokušavam da nađem neki koji će mi matirati kožu, dozvoliti joj da diše, a da ne izgledam kao da sam se zacementirala.

Svojevremeno ste bili oduševljeni “fit krugom”. Da li je još uvek aktuelan?

– Da, a za one kojima fitnes nije baš blizak, reći ću da treninzi traju samo pola sata, ali da su vrlo intenzivni. Naizmenično se rade vežbe na strunjači i spravi, a tokom jednog treninga prođu se tri kruga. Idem i na časove Jelene Tinske, koja je napravila kombinaciju vežbi snage i baleta. Kad uspem da Ivana Mileusnića otmem od njegovih mnogobrojnih obaveza, napravimo neku koreografiju. Prošle godine smo na državnom prvenstvu u plesu bili revijalni plesni par. Kao devojčica obožavala sam balet, koji je i danas moja najveća ljubav, a kasnije sam zavolela i ples, s tim što su mi draži standardni nego latino plesovi.