Lepota

Trikovi za dobar izgled: Svaka žena mora da zna ovih 5 tajni!

Trikovi za dobar izgled: Svaka žena mora da zna ovih 5 tajni!

story

Ukoliko želite da vaš izgled bude besprekoran i da ne činite greške koje ga narušavaju, ovo je pravi tekst za vas

Kako biste imali izgled koji neće ostati neprimeće, a istovremeno ćete biti veoma negovani pročitajte 5 tajni koje svaka žena mora da zna...

1. Stop zelenoj kosi

Ako ste farbana plavuša i ikad vam se desi da vam vlasi pozelene od hlora u bazenima, poslužite se receptom koji je nedavno otkrila glumica Sijena Miler. Maska za kosu od kečapa vratiće vašu kosu iz zelene u normalnu boju, samo budite uporni.

2. Za usne kao baršun

Koža na usnama je tanja od ostale, a ne sadrži lojne žlezde pa brže dehidrira. Ako imate naviku da jezikom prelazite preko ispucanih usana – nemojte, posebno u sezoni hladnijeg vremena i jakog vetra. Time samo pogoršavate stvari. Koristite balzam za usne koji leči i štiti kožu usana, a birajte onaj s UV zaštitom. Pre svega, kad god ste u prilici, namažite med i ostavite ga desetak minuta na usnama. Iznenadićete se njegovim učinkom.

3. Očistite jetru limunom

Jetra ima više od 500 funkcija, a najvažnija uloga joj je filtriranje krvi i otpadnih tvorevina, lekova, pesticida i drugih toksičnih stvari. Toksini koji su neutralizovani izlučuju se uz pomoć žuči. Limun je glavni saveznik u tome jer podstiče proizvodnju žuči, a pomaže i samoj detoksikaciji jetre pa tako i celog organizma. Vitamin C, kojim limun obiluje, otapa toksine u vodi zbog čega oni lakše izlaze iz tela.

4. Dugotrajni mat ten

Ako ste sigurni da je tajna lepog tena isključivo u dobroj nezi, kvalitetnim beauty proizodima i sjajnom odabiru pudera, grešite. Svakoj ženi se dešava da joj se lice posle nekoliko sati od nanošenja podloge zasija. Poslužuite se trikom profesionalnih šminkera i nemojte nanositi uobičajenu kremu pre podloge, već samo prajmer. Lice će vam biti mat satima posle toga, posebno ako na kraju dodate i fiksator šminke.

5. Recite ne zanokticama!

Negovani nokti osnov su urednog izgleda, a znamo koliko malo preparata na našem tržištu postoji za uklanjanje zanoktica. Zato napravite prirodnu masku. Najpre ruke potopite sedam minuta u toplu vodu, potom napravite smesu od kokosovog i maslinovog ulja. Zagrejte mešavinu ulja, pa u njih umočite tanke gaze i obavite oko svakog nokta. Na kraju navucite rukavice i tako prespavajte, bićete oduševljeni rezultatom.