Lepota

Beauty insider: Sve tajne tehnike smokey eyes

Beauty insider: Sve tajne tehnike smokey eyes

Poznata šminkerka Ena Jović otkriva sve korake koje je primenila u postizanju savršeno našminkanih očiju glumice Mine Softić

Kad vidimo da je neka poznata ličnost odlično našminkana, pomislimo kako to nikada same ne bismo umele da uradimo. Međutim, šminkeri koji stvaraju te fantastične “igre boja” kažu da nekad zaista treba mnogo znanja i umeća, a nekad se do odličnih efekata dolazi vrlo lako.

Ena Jović, jedna od najboljih u tom poslu, otkriva kako je stvorila “make-up” čaroliju na licu glumice Mine Softić, u vidu vrlo popularne tehnike šminkanja očiju “smokey eyes”.

 

Ovo je primer kako šminkanje koje nije savršeno precizno može da izgleda veoma lepo. Možemo i da pravimo poređenje ovakvog načina šminkanja, za koji ne postoji tačan naziv, sa “instagramskim”, kod kojeg je sve savršeno čisto, precizno, oštrih ivica, s jakim ajlajnerom i  besprekorno izblendano – započinje priču poznata beogradska šminkerka.

 

Beauty insider: Njeno veličanstvo maska

Ten

Odlučile smo se za izuzetno lagan, sjajan ten, bez previše konturisanja, a rumenilo i boju usana  sveli smo na minimum da bi njene fascinantne oči došle do izražaja. Zvučaće čudno, ali koristila sam veoma jak puder. Međutim, nanela sam ga u izuzetno tankom sloju preko vrlo hidratantne kreme. Šminkeri u inostranstvu to često rade za revije i crvene tepihe. Budući da su devojke koje šminkaju često vrlo umorne, da bi postigli blistav izgled, stave tri puta više kreme nego što je uobičajeno, a preko nje tri puta manje pudera nego inače, ali izuzetno jakog. Kada sve to lepo ublendamo prstima ili četkama, lice izgleda upravo ovako. Treba imati u vidu da ovakav način šminkanja odgovara samo ženama čija je koža veoma negovana, pa ništa ne treba “pokrivati” i prikrivati. Setovanje u ovom slučaju nije potrebno, kao ni hajlajteri, eventualno sasvim malo tečnog na vrh jagodica.

 

Predlozi stručnjaka: Savršena kosa za izlaske

Oči

Kremastu senku iskoristila sam kao bazu za senke, čije boje nisu “konkretne”. Ženama koje imaju ovakvu boju očiju lepo stoje sve nijanse sive. Kad pogledate, reći ćete da ovo nije siva senka, jer se na Mininim kapcima siva preliva u blago ljubičastu i braon. Na taj način “smokey eyes” dobija mekoću. Kada bismo koristili samo sivu ili sivu i crnu senku, izgledalo bi mnogo jače. Duž vodene linije stavila sam sivi krejon, u unutrašnji ugao oka malo hajlajtera i na kraju maskaru.

 

Nije dovoljno samo kupiti kremu bogatije teksture: Ovo su kraljevi hidratacije tokom zime

Trikovi za dobar vizuelni efekat:

– Za sivu senku volim da kao bazu koristim masnu senku zemljane boje. Njihov miks stvori veoma lep utisak. Kremastu, baznu senku možete naneti prstima. Važno je da se boje dobro ublendaju.

– Hajlajter u unutrašnjem uglu oka daje svežinu, a to je sada i trendi. Stavlja se samo ako nam oči nisu razmaknute.