Lepota

Poznati šminker Aleksandar Đikić otkriva top 10 trikova za savršen makeup look

Poznati šminker Aleksandar Đikić otkriva top 10 trikova za savršen makeup look

story

U današnjem tekstu poznati šminker Aleksandar Đikić Điki otkriva top 10 trikova za savršen makeup look 

Koliko je Aleksandar Đikić Điki sjajan kad vas šminka, toliko je strpljiv kad objašnjava “kako i zašto”, pa se zato svaki susret s njim pretvori u malu školu šminkanja.

Pored novih lekcija, dobro dođe i ponavljanje onih odavno naučenih, ali pomalo zaboravljenih...

Zbog ovih 5 navika izgledate i do 10 godina starije!

10 sjajnih trikova za savršen makeup look

Ako su vam oči umorne, stavite beli krejon u vodenu liniju. Njime ili bež, bebi roze krejonom, uz dosta maskare na trepavicama, koja „otvara“ oko i „podiže“ pogled, vizuelno ćete povećati oči.

Svetle oči mnogo bolje ističe taman krejon u vodenoj liniji. Crni i braon uvek su dobra opcija, a za zelene oči preporučio bih ljubičasti. Braon oči najbolje ističe plavi ili teget.

Ako koristite dugotrajne karmine, pre njih na usne stavite grožđanu mast ili neki balzam za usne. Čak i najkvalitetniji mat karmini pomalo suše usne.

Obrve treba da izgledaju prirodno, čak i ako su nacrtane. Pustite ih čak da budu blago razbarušene.

Za kratke i prave trepavice jedna opcija je mini-val za trepavice, a druga je da pre nanošenja maskare koristite uvijač. Držite trideset sekundi, pa stavite maskaru, a onda sve to ponovite na drugom oku.

Prirodno je IN: Otkrijte kako postići natural make-up look

Preostalih 5 sjajnih trikova za savršen make up

Veštačke trepavice su dobro rešenje za izlazak ili, još bolje, neku svečanu priliku, a ni slučajno nisu za svaki dan.

Smokey eye” je najbolji izbor šminke za spuštene kapke, ali uvek treba imati masnu senku kao podlogu, da se od prevoja ne bi napravile „crtice“. Ajlajner ne preporučujem, jer se na spuštenom kapku ne vidi. Dobro će doći i dva sloja maskare.

Na kraju šminkanja celo lice blago isprskajte fiksatorom za šminku, a ako ga nemate, iskoristite termalnu vodu. Ona će, baš kao i fiksator, u trenutku „rastopiti“ šminku, a kad se osuši biće „zabetonirana“.

Samo jedan trik u šminkanju je dovoljan da niko ne primeti koliko ste umorni

Ako ste prihvatili iznenadni poziv za izlazak i nemate mnogo vremena za šminkanje, hidrirajte lice, pokrijte podočnjake, stavite crveni karmin i dva-tri sloja maskare, a da biste delovali sveže, potrebno vam je i rumenilo.

Znam da je mnogo puta ponovljeno, ali nikad nije dovoljno – šminka koju viđate na “instagramu” najčešće nije realna. Takav stil šminkanja je prikladan za slikanja i nastupe, a u svakodnevnim prilikama deluje neuredno, pa čak i vulgarno.

Makeup slavnih dama: Za koju šminku se omiljene zvezde odlučuju na crvenom tepihu