Lepota

Uživajte u letu bez kompleksa: Fleke na koži mogu biti nezgodne, ali evo rešenja!

Uživajte u letu bez kompleksa: Fleke na koži mogu biti nezgodne, ali evo rešenja!

Fleke na koži mogu biti nezgodne, zato se veliki broj žena susreće se s problemom hiperpigmentacije, tamnih mrlja, pega i neujednačenog tena. Savetujemo vas kako da se pravilno negujete kako biste ovu pojavu držali pod kontrolom i da se stanje ne bi pogoršalo.

Fleke na koži - Koža je naš najveći organ, koji štiti telo od spoljašnjih uticaja. Dešava se da je često zanemarujemo i ne pružamo joj dovoljno nege. Sve to može rezultirati pojavom hiperpigmentacije. To je sve češći problem kod kojeg pojedina područja poprimaju tamniju boju. Obično se radi o bezopasnom stanju koje izaziva preterana količina melanina u koži.

NE PROPUSTITE: Nega novog doba: Upoznajte se sa razlikama između BB, CC, DD, EE i PP kreme

Fleke na koži - Vrste pigmentacije

Melazma je promena na koži u obliku smeđih mrlja kod odraslih ljudi. Obično pogađa obe strane lica, a najčešće obraze, nos, čelo i gornju usnu. Gotovo uvek se javlja tokom letnjih meseci, kad je pojačano izlaganje sunčevoj svetlosti, a najčešće se javlja kod žena – samo 10 odsto muške populacije dobije melazmu. Kod žena uzrok mogu biti kontraceptivne pilule ili hormonski aktivna kontraceptivna spirala.

NE PROPUSTITE: SUVENIR SA LETOVANJA – FLEKE OD SUNCA! Evo kako da ih EFIKASNO UKLONITE!

Kloazma ili ‘trudnička maska’ javlja se kod trudnica, najčešće na licu ili ponekad na stomaku. Ovaj problem se, takođe, može proširiti na veće područje i pogoršati izlaganjem suncu.

Mrlje od sunca, odnosno staračke pege, jedan su od oblika hiperpigmentacije. Obično se javljaju kao rezultat oštećenja kože sunčevom svetlošću. Male, tamne mrlje većinom se nalaze na rukama ili licu, na gornjem delu leđa i ramenima.

Postinflamatorna hiperpigmentacija obično se javlja posle neke vrste ozlede kože. Često se može javiti nakon akni, povreda ili drugih oštećenja kože, nakon agresivnog tretmana ili korišćenja neadekvatnih proizvoda za negu.

Kreme za izbeljivanje

Prednost dobre kreme za fleke na licu ogleda se u brisanju tragova hiperpigmentacije, kao i posvetljenja svih tamnih mrlja na licu. Da biste postigli najbolje rezultate, kremu za fleke na licu nanosite dva puta dnevno, ujutru i uveče, na prethodno očišćenu kožu. Prve vidljive rezultate primetićete već posle mesec dana.

NE PROPUSTITE: Veoma je koristan u kući: Šta sve može limun, osim da kolaču da divan ukus ili da nam pruži vitamin C?

Sastojci u kremama

Pri odabiru kreme za borbu protiv hiperpigmentacije trebalo bi da vodite računa o sastojcima preparata. Vitamin C je vrlo efikasan, jer pomaže u borbi protiv hiperpigmentacije. Hidrokinon je sastojak koji ima moć izbeljivanja.

Ekstrakt sladića usporava povezivanje tamnog pigmenta kože i efikasno uklanja fleke i tragove hiperpigmentacije. Ima sposobnost i da posvetli kožu i smanjuje procenat melanina u ćelijama i do 94 posto. Vitamin E obezbeđuje koži dosta antioksidansa i na taj način efikasno posvetljuje tamne fleke, a ujedno tonira kožu lica. Ekstrakt rabarbare smanjuje proizvodnju tamnog pigmenta na koži.

Komentari (0)

Loading