Lepota

Hit tretman za obrve i trepavice koji ćete obožavati!

Hit tretman za obrve i trepavice koji ćete obožavati!

Tretman za obrve i trepavice - Novi trend koji je osvojio sve dame...

Laminiranje obrva i trepavica toliko je popularan tretman lepote kod nas i u svetu da je u zapećak bacilo ranije toliko omiljenu trajnu šminku obrva, čak i nadogradnju trepavica. Reogranizovanje dlačica obrva kako bi se poboljšao izgled, baš kao što je slučaj u postupku tretiranja trepavica uvijanjem a potom i keratinom, daje toliko željen prirodan izgled

Laminacija trepavica i obrva postala je omiljeni salonski tretman svim damama čije oči nisu dovoljno "otvorene", odnosno čije obrve nisu dovoljno guste. Oba postupka imaju za cilj poboljšan izgled, ali je akcenat na prirodnosti, zbog čega su ovi tretmani i postali toliko popularni kod nas i u svetu. Supermodeli odavno koriste sve blagodeti laminacije, a prepoznaćete ih po začešljanim obrvama "nagore".

Tretman za obrve i trepavice - Postupak laminacije 

Laminacija obrva radi se pomoću supstance koja se nanosi na obrve, zahvaljujući kojoj dlačice postaju zdravije, lepše, pravilnijeg oblika. Procedura se obavlja u tri faze i prosečno traje sat vremena. Na početku se obrve premazuju keratinom, kako bi se oštećene dlačice obrva obnovile, postale ispunjene, sjajne i glatke. Ovaj postupak naziva se modelovanje obrva i on se praktikuje posebno kod dlačica koje se kreću u različitim smerovima.

Potom se radi pigmentacija, što je važno za dlačice obrva koje su oštećene i razređene i koje su počele da gube svoju izvornu boju. Obrve se premazuju pigmentima, koji ne smeju biti tamniji od prirodne boje kose kako bi se postigao prirodan izgled. Posle toga, obrve se premazuju posebnom vrstom keratina, koja sadrži vitaminske komplekse i esencijalne amino-kiseline, a one za cilj imaju brže obnavljanje obrva. Rezultati laminacije obrva traju šest do osam nedelja nakon tretmana, a potom se rade redovne korekcije radi održavanja postignutog izgleda.

PROČITAJTE: Teško je poverovati, ali Nikol Kidman ima odlične trikove za negu kože!

Saznajte kako se radi laminacija trepavica

Ovaj postupak je osmišljen da trepavice učini obimnijim, izražajnijim i zdravim. Keratin, protein visoke čvrstine koji čini naše obrve, kosu i nokte, igra važnu ulogu u izvođenju postupka. Zbog ugradnje ovog proteina u sastav, tehnologija se često naziva i keratinska laminacija trepavica.

Da bi se postigao delotvoran rezultat, stručna osoba najpre čisti sloj masti jer hranljive materije jedino tako mogu da prodru u dlačicu.

PROČITAJTE: Evo kako da odaberete odgovarajuće ekstenzije za trepavice prema obliku očiju

Na kapke se nanosi zaštita jer to sprečava mogućnost negativnih učinaka hemijskih komponenti tokom laminiranja. Da bi trepavice imale vizuelni volumen i postale uvijene, kao kad stavljamo maskaru, posebna zaštita izrađena od laganog silikona pričvršćuje se ispod njih. Pre bojenja dlačica, stručno lice nanosi posebne hranljive kreme i fiksator, a cilj je zaštita i učvršćivanje.

Potom se trepavice boje, a onda se laminiraju nanošenjem sloja keratina. Ova faza je najvažnija u postupku, jer zahteva pažnju i koncentraciju. Postupak “Lash lifta”, kako još nazivaju ovu tehniku, traje sat vremena a efekat od šest do osam nedelja.

Komentari (0)

Loading