Lepota

Kolagen u simbiozi sa prirodom

Saznajte zašto stručnjaci kažu da je bolje konzumirati kolagen u tečnom stanju!

Kolagen u simbiozi sa prirodom

Kada govorimo o kolagenu podrazumeva se da je reč o jednom od najvažnijh proteina u organizmu. On se nalazi u mišićima, kostima, koži, tetivama, ali i u krvnim sudovima i smatra se lepkom za zglobove. Pored činjenice da podstiče i održava mladalački izgled i daje koži elastičnost, hidriranost i sjaj on je važan segment u zdravstvenom smislu. Upoznajte Kolagen shot i saznajte zašto stručnjaci kažu da je bolje konzumirati kolagen u tečnom stanju.

Ovaj anti-age proizvod ima savršene sastojke i može da ublaži borice. Reč je o dodatku ishrani ribljem kolagenu sa MSM-om, vitaminom C, cinkom, hijaluronskom kiselinom, vitaminima B6, E i biotinom. Većina žena ne može da zamisliti dan bez jedne doze.

Inače, kolagen je glavni sastojak donjeg sloja kože i zaslužan je za elastičnost i čvrstinu kao i za bolju, kvaliteniju i sjajniju kosu i nokte. Pošto se vremenom proizvodnja kolagena u telu smanjuje, potrebno je da se u organizam unosi u tečnom stanju kako bi rezutat bio bolji.

promo

 

 

Pitali smo Ines Paun Bizilj diplomiranog inženjera prehrambene tehnologije šta je zapravo Kolagen shot i koja je prednost MSM-a.

- Metilsulfonilmetan je organski sumpor koji je prirodno prisutan u voću i povrću. Uzimanje MSM-a pomaže kod upala, bolova u zglobovima, mišićima, smanjivanja oksidativnog stresa i ima antioksidativne sposobnosti. Ima delotvornost na kožu i nokte i pomaže kod jačanja noktiju i izravnjavanja kože. Efikasnost MSM-a povezuju sa ublažavanjem stresa, ublažavanjem bolova, povećanjem energije, ubrzanjem metabolizma, poboljšanjem cirkulacije i ubrzavanjem zarastanja rana. Naučna literatura pojašnjava da MSM može da ima pozitivan uticaj na artritis i druge upalne procese kao što je alergijski rinitis. Apsorpcija i biosinteza tog spoja zavise od našeg metabolizma i mikrobiote. MSM možemo da unosimo u organizam kao dodatak ishrani kao i s hranom  poput voća, povrća, žitarica, kafe, čaja pa čak i vina i piva. Nažalost, iz hrane ga premalo dobijamo. On se još zove mineral lepote i nije prijatnog ukusa i obavezno se mora uzeti uz vitamin C, jer se inače ne može dobro apsorbirati. Ovo je dobar razlog da se unosi Kolagen shot koji ima spoj kolagena, MSM-a i vitamina C. Pored toga što vitamin C utiče na apsorpciju MSM-a, utiče i na stvaranje kolagena u našem telu - objasnila nam je Paun Bizilj.

promo

 

 

Prednost tečnog stanje je što ima do 10 puta bolju apsorpciju nego drugi kolageni u prahu ili tabletama. On poboljšava zdravlje jetre, ubrzava metabolizam, smanjuje bolove u zglobovima, pospešuje zdravlje kardiovaskularnog sistema. Prema rečima stručnjaka dobar je i kao prevencija protiv gripa, jer pomaže u smanjenju upala i doprinosi optimalnom zdravlju creva i probavnog sistema.

Naravno, pored ovoga potrebno je redovno spavanje, zdrava ishrana i fizička aktivnost. Na portalu www.collagenshot.rs možete više da saznate o savršenom proizvodu, kako ga mnogi nazivaju. Mnogobrojna istraživanja potvrđuju da može da pomogne kod problema s kožom  poput ekcema, rozacee, akni i dermatitisa. Ali to nije sve. Kolagen povećava gipkost zglobova, pomaže kod smanjenja oteklina i upala koje su često prisutne kod reume, artritisa, reumatoidnog artritisa i osteoporoze. O svemu ovome potvrđuju testemonijali korisnika koji su svoje iskustvo opisali na Instagram profilu @gaianaturelle_adria. Zato, jedna doza svakog dana Kolagen shota doprinosi boljim zdravstvenim, ali i estetskim rezultatima.

Komentari (0)

Loading