Lepota

Savet šminkera: Kako odabrati savršeno rumenilo?

Kako odabrati savršeno rumenilo - pitanje je koje svaka devojka sebi postavlja barem jednom, od kada krene da stiče svoju veštinu šminkanja. Ako do sada niste imali odgovor na pomenuto pitanje, sada vam ga otkriva šminkerka Jovana Radovanović.

Savet šminkera: Kako odabrati savršeno rumenilo?

Kao deo šminkanja, rumenilo se koristi još od drevnog Egipta. Kroz vekove je postalo zaboravljeno sve do dolaska 20. veka kada je opet dobilo na popularnosti, da bi na kraju opet bilo većinski zapostavljeno u 21. veku. 

Današnje žene vrlo često izbegavaju da koriste rumenilo jer uglavnom ne znaju da izaberu pravu nijansu i boje se kako će to izgledati na njihovom licu. To je dovelo do toga da vrlo često čujem da žene ne žele rumenilo ili da jednostavno misle da im neće stajati. 

A rumenilo je zapravo jedna od najbitnijih stavki kada je šminkanje tena u pitanju. 

Pročitajte: Šminkerka Jovana Radovanović otkriva - Kako najbolje istaći svetle oči

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jovana 👑 (@queenjmakeup)

 

Evo šta treba da znate kako biste pravilno odabrali nijansu rumenila

Počećemo od vrsta rumenila. Postoje kremasta rumenila, rumenila u kamenu, tečna rumenila, gelasta i rumenila u prahu. Ali najrasprostranija su kremasta i kamena rumenila pa ćemo se na njih i fokusirati. 

Kada je tekstura rumenila u pitanju, biraćemo je prema tipu kože. Normalnoj koži će odgovarati svaka formula, dok će suvoj koži više prijati kremasta rumenila. Na masnoj koži znatno će lepše izgledati rumenila u kamenu. 

Što se tiče završnice rumenila, bitno je napomenuti da je uvek bolje birati mat rumenila ukoliko imate jako izraženu teksturu kože ili ožiljke jer će ih sedefasto rumenilo samo naglasiti. Dok je na primer sa zrelijom kožom suprotnost. Njoj će lepše stajati rumenila sa blagim sedefom, daće joj efekat odmorne i jedre kože. A ako ne spadate u ove dve vrste, onda možete birati završnicu koja se vama više dopada. 

Kada smo ovo razjasnili, možemo preći na odabir prave nijanse. Kao i za biranje nijanse svega u šminkanju, i ovde je bitno birati nijansu prema podtonu kože. Ne kažemo da mora tako, ali ako tako budete birali lakše ćete naći nijansu koja vam odgovara. Hladnom podtonu kože stoje rumenila hladnog tona, koja u sebi imaju malo ljubičaste. Dok osobama sa toplim podtonom kože lepše stoje rumenila sa narandžastim tonom u sebi. A ako imate neutralni podton kože onda će vam sve stajati. 

Pročitajte: Koju šminku nikako ne smete koristiti tokom dana

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jovana 👑 (@queenjmakeup)

 

Kada je ten u pitanju, ako ste osoba svetlije puti, svetlo narandžaste, nude i svetlo roze nijanse će vam najlepše stajati. Ako ste srednje puti onda će vam lepo stajati zagasito roze nijanse i prave jarke narandžaste. Dok će osobama sa tamnijom puti stajati crvena i ljubičasta rumenila. 

Naravno, ovo su samo opšte smernice i naši saveti kako što lakše izabrati savršenu nijansu rumenila. Ali vi svakako možete izabrati ono rumenill koje se vama najviše dopada i sa kojim se najlepše osećate. Bitno je da ste vi zadovoljne njime. 

 

Komentari (0)

Loading