Lepota

Domaća maska za kosu od samo dva sastojka: Jeftina i efektna, a dovoljno samo jednom nedeljno da je stavite

Domaća maska za oporavak kose je rešenje za sve koji žele zdrave vlasi

Domaća maska za kosu od samo dva sastojka: Jeftina i efektna, a dovoljno samo jednom nedeljno da je stavite

Tim Mossholder/Unsplash

Bujna i negovana kosa je ukras svake žene, ali česti tretmani i feniranja utiču na kvalitet. Takođe, ishrana ima mnogo značaja kada se radi o kvalitetu dlake. Ukoliko ne vodimo računa, ona postaje lomljiva i suva, a domaća maska za oporavak kose je pravi spas.

Maska za kosu protiv lomljivosti je dobar lek za suve, ispucale vrhove, ali ne i jedini. Krhkošću kose treba se baviti sveobuhvatno, jer to ukazuje da su ishrana kose i kože narušeni. Krhka kosa gubi sjaj i gustoću, postaje suva, krajevi pucaju, koža glave se upali, pa se pojavljuju svrab i ljuštenje.

Tim Mossholder/Unsplash

 

 

Ovi simptomi mogu biti izazvani kako nedostatkom hranljivih materija, tako i nepravilnom negom – često farbanje i uvijanje, izlaganje direktnoj sunčevoj svetlosti, toplom vazduhu (sauna, topli tuš) ili hladnoći, korišćenjem fena ili pegle za kosu, češljanjem tvrdim četkama.

Pročitajte: Zbog jedne greške u šminkanju izgledamo mnogo starije - Popularno, ali stručnjaci mole da to ne radimo

Zato je važno da pokušate da smanjite izlaganje jakim hemikalijama, ali i redovno šišanje vrhova – svakih mesec i po ako vam je kosa suva, a svaka tri meseca ako je masna. Jednom nedeljno koristite domaću masku za opravak kose.

Sastojci: 1 kašika meda, 3 kašičice ricinusovog ulja

Primena: pomešati sastojke, zagrejati smešu, naneti na kosu sat vremena, zatim isprati toplom vodom i šamponom.

Komentari (0)

Loading