Lepota

Pedikir u kućnim uslovima: Kako srediti stopala za sandale?

Kako negovati stopala

Pedikir u kućnim uslovima: Kako srediti stopala za sandale?

shutterstcok

Kako pravilno brinuti o svojim stopalima, pravi je trenutak da saznamo. Vrlo brzo će naša stopala ponovo biti vidljiva, zbog čega je važno da izgledaju dobro. Nažalost, ljubav prema visokim potpeticama i dugim šetnjama ostavlja posledice na izgled stopala. Zato je pedikir važan.

Pročitajte: Otkrivamo kako Kineskinje i u 8. deceniji izgledaju mladoliko! Trik je toliko jednostavan

Čak i najelegantniji letnji izgled mogu da pokvare neuređena stopala u otvorenim cipelama ili sandalama. Američka doktorka Suzan Levin ubeđuje žene da bi trebalo da vode računa o svojim stopalima koliko i o licu.

Prema lekarima, nije važna samo estetska strana. Stopala mogu biti prva koja pokazuju simptome ozbiljnih bolesti, kao što su artritis, dijabetes ili kardiovaskularne bolesti. Kako napraviti pravi spa za stopala u kućnim uslovima?

Stručni saveti

Obavezno držite kamen za pete na polici pod tušem i koristite ga 2-3 puta nedeljno. Tako ćete sprečiti pojavu žuljeva, a pete će vam biti glatke kao kod bebe.

Na kraju radnog dana treba se okupati morskom solju i potopiti noge u nju 5-10 minuta. Ovo ne samo da će smiriti vaše napete nerve, već i pomoći vašem telu da ukloni toksine.

pixabay/chentusoul

 

 

Očistite noge temeljno, obraćajući posebnu pažnju na kožu oko noktiju i između prstiju. Uradite samomasažu stopala u pravcu od vrhova prstiju ka stopalima, to će pomoći da proradi cirkulacija. Od takve nege osetićete neviđenu lakoću u celom telu.

Komentari (0)

Loading