Lepota

Ključni trikovi u šminkanju za devojke sa MASNOM KOŽOM

Ključni trikovi u šminkanju za devojke sa MASNOM KOŽOM

story

Kada se jutarnji makeup radi pre posla ili faksa, u polurazbuđenom stanju, veća je verovatnoća da će se napraviti greška u šminkanju nego da će se postići izgled Điđi ili Bele Hadid. Ista situacija se može desiti i pri stavljanju večernjeg makeupa za izlazak ili proslavu. I kada kažemo greška ne mislimo na ubadanje maskare u oko, već na tipične greške koje se prave pri šminkanju ukoliko mučite muku s masnijim tipom kože.

Kako zaobići makeup greške?

Iako ne spada u sam proces šminkanja, piling je esencijalan za sve, a pogotovo za osobe sa masnom kožom. Ukoliko se piling ne radi redovno (a trebalo bi u principu oko tri puta nedeljno ako ste problematičan tip), lice se ne pročišćava i pri tome postaje još nezgodnije za šminkanje. Nekad je umesto pilinga idealna i maska za lice, koja takođe može imati delotvoran efekat. Obična maskara za trepavice može da se razmaže i pri tom uništi makeup (a tako sam i ja jednom genijalno krenula na bazen zaboravivši da imam običnu maskaru - možete zamisliti na šta sam posle ličila). Nanošenje vodootporne maskare, koliko god bilo naporno za kasnije skidanje, može biti spas za osobe sa masnijim tipom kože.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NOIZZ (@noizz.rs) on Apr 3, 2019 at 9:34am PDT


Pogrešno konturisanje u odnosu na oblik i crte lica - još jedna je od fundamentalnih grešaka. Takođe, odabir pogrešne nijanse iluminatora za podočnjake ili stavljanje previše rumenila, samo su neki u nizu makeup failova koji se mogu napraviti. Uostalom, ne želite da delujete kao da ste izašli iz kuće porodice Adams. Nikad, ali nikad, šminkanje ne treba da se dešava u loše osvetljenoj prostoriji - posledice mogu biti kobne, kao što su iscrtane usne nijansom olovke za oči (opet - goth vreme je odavno prošlo).

Većina osoba sa masnom kožom izbegava hidratantnu kremu za lice i upravo je tu greška, jer se za ovaj tip kože zapravo preporučuje korišćenje hidratantne kreme pre nanošenja makeupa. Iscrtanje obrva debljih nego što jesu, jedan je od glavnih makeup grehova. Sa preiscrtanim obrvama samo se može delovati čudno, a ne kao Kara Delevinj. Suptilno naglašavanje obrva je druga stvar. A potpuno zanemarivanje obrva nas vraća u 2000te. Joj!

Odabir pudera

Možda najveća greška koju devojke sa masnom kožom mogu da naprave jeste stavljanje pogrešnog pudera i to previše. Zato je jako bitno odlučiti se za što kvalitetniji proizvod koji ne podstiče širenje nečistoća.