Lepota

Svi pravite ove greške kod biranja sportske odeće: Prestanite odmah i sprečite infekcije i gljivice!

Svi pravite ove greške kod biranja sportske odeće: Prestanite odmah i sprečite infekcije i gljivice!

story

Prilikom bavljenja sportom važno je pronaći odeću koja diše. Ipak, tek nekolicina brine o pravilnom izboru donjeg veša prilikom treninga...

Što se sportske odeće tiče, kao najbolji izbor pokazala su se sintetička vlakna, kao što je poliester. Mogu dobro da upijaju vlagu i pustiti tkaninu da se sama osuši.

Materijali koji ostavljaju koži manje prostora da diše, može da dovede do toga da se između oznojene odeće i kože stvori vlažan deo. Time se povećava opasnost od iritacije i neželjene promene na koži.

Pomislite samo šta se dešava na mestima koja su još manje u kontaktu sa vazduhom!

Pogrešan izbor donjeg rublja može da dovede do vaginalnih gljivica.

Gljivice se javljaju na toplim i vlažnim mestima. Znojenjem, posebno zbog pogrešnog izbora donjeg rublja, stvara se vlažnost koja je pogodna za infekcije.

U području genitalija su vlakna koja omogućavaju koži da diše nešto na šta obavezno treba obratiti pažnju.

Izbor odeće

Ocrtavanje donjeg rublja ispod uskih sportskih helanki svakako nije privlačno. Ipak, uski modeli donjeg veša, poput tangi, mogu pri vežbanju da izazovu povrede u intimnom području.

Čak i najmanje posekotine mogu biti uzroci pojave patogena, koji se prirodno nalaze u intimnoj regiji.

Veoma tesan donji veš sprečava dobro cirkuklaciju u krvi i protok vazduha u genitalnom području. Preporučuje se nošenje dnevnih uložaka, jer su lako zamenljivi i poznati po svojoj vazdušnoj propustljivosti.

Higijena je najvažnija

Pravilan izbor materijala neće zameniti higijenu. Ako vam je prijatnije da se nakon treninga okupate kod kuće umesto u teretani, obavezno promenite donje veš pre nego što krenete kući!