Lepota

Mali TRIKOVI pomoću kojih ćete duže ZADRŽATI PREPLANULI TEN

Mali TRIKOVI pomoću kojih ćete duže ZADRŽATI PREPLANULI TEN

Svi volimo svoj bronzani ten nakon leta i želimo da on traje što duže, zato je neophodno da se pravilno brinemo o licu i telu.

Kako ne biste brzo početi da bledite mi vam donosimo male trikove  koji će vam pomoći da zadržite preplanulost što duže.

Šta preporučujemo da koristite, pogledajte u nastavku:

1. Kokosovo ulje

Kokos je čest sastojak krema za sunčanje jer štiti kožu i kosu od jakog sunca i vetra. Kokosovo ulje ima rashlađujuća svojstva, bogato je vitaminima E i K i koži vraća vitalnost. Snažan je antioksidans i usporava proces starenja. Preporučuje se da se u organizam dnevno unese dve do četiri kašike ovog ulja, da li ćete ga mazati na kožu ili pojesti, na vama je.

2. Đumbir

Đumbir umanjuje oštećenost kože koje je uzrokovalo prekomerno izlaganje suncu nakon samo nekoliko nedelja konzumiranja. Takođe će zategnuti i bore, a njegovo umirujuće delovanje pogodno je za sve tipove kože.

3. Crveno voće i povrće

Šargarepa, crvene jabuke i bobičasto voće bogati su karotenoidima koji su, uz melanin, zaslužni za tamnjenje kože. Šargarepa će vašoj koži osigurati lepu boju, ali i svilenkasti osećaj, dok će jabuka i bobičasto voće doprineti proizvodnji kolagena. Crvena paprika bogata je vitaminom A, a paradajz likopenom – zaštitnikom od UV zraka. Detoksikaciji i hidriranju kože doprineće i cvekla.

4. Semenke

Omega-3 masne kiseline, minerali i vitamini koje sadrže semenke lana, suncokreta i čija semenke pomoći će vašoj koži u borbi protiv starenja.

5. Voda

Redovno pijte vodu kako bi se vaša koža ostala elastična. Izbegavajte alkoholna pića jer on dodatno dehidrira.