Lepota

Urednica je testirala: Bez popravljanja šminke celog dana?

Urednica je testirala: Bez popravljanja šminke celog dana?

- Da li je to zaista moguće - zapitala sam se kada sam pročitala opis nove Avonove True Power Stay kolekcije: Novi tečni puder i ruž za usne omogućavaju da šminka ostane savršena od svitanja do sumraka! Ogledalce i popravljanje nisu potrebni.

Ne znam za vas, ali ja sam jedna od onih koje obožavaju šminku. Mogu da se oblačim kao Stiv Džobs (znate ono, crna rolka i farmerke, SVAKI dan), ali uživam u tome da se igram stilovima mejkapa. Boje na licu koristim da pokažem svoje raspoloženje. Ili da ga promenim. Na bolje, razume se.

Moram da priznam – vrlo me je zaintrigirala mogućnost da moj mejkap do uveče ostane onakav kakav je bio ujutro, neposredno nakon nanošenja. Jer, kao i kod svake zaposlene žene / majke, u mom danu obaveze se nižu jedna za drugom, bez pauze. Dragocen mi je svaki trenutak koji mogu da uštedim. Pa zašto bih gubila vreme da sređujem šminku, ako mogu te momente da iskoristim da, kako se to kaže, “da'nem dušom”?

Eto, baš tog dana, pre nego što sam čula za Avon True Power Stay kolekciju, na putu da se susretnem sa sagovornikom s kojim sam imala zakazan intervju, iskoristila sam crveno svetlo na semaforu da u retrovizoru popravim ruž. Tipično, znam, ali jednostavno nije profesionalno da se na poslovom sastanku pojavite s razmazanom šminkom. A pre intervjua sam popila kafu (na šolji je ostao jak trag ruža), izljubila decu kada sam ih dovezla u vrtić (pa im obrisala obraze da se ne vide tragovi), doručkovala, raspričala se na kolegijumu uz još jednu kafu (otisak je sada bio bleđi nego prethodni)... Kakve su šanse da je ruž “preživeo sve to”?

Okej, moram da probam Avon True Power Stay kolekciju sad sam već uzbuđena i zovem kolegu da proveri sa Avonom da li su raspoloženi da testiram novi ruž i tečni puder. Uskoro stižu dobre vesti, a zatim i paket sa nekoliko različitih nijansi Avon True Power Stay pudera i šest, od ukupno deset, Avon True Power Stay ruževa.

Sada imam sve što mi je potrebno za moj veliki test i, nestrpljiva po prirodi, odlučujem da tečni puder i ruž Avon True Power Stay testiram već sledećeg dana.

O kakvim je proizvodima reč

 Evo šta sam saznala iz Avonove brošure.

Power Stay tečni puder sačinjen je od lagane, prozračne formule koja omogućava prijatan i prirodan osećaj, ne ostavljajući tragove na odeći. Njegova nemasna struktura bez ulja je dermatološki testirana i nekomedogena. Pružajući neprekidan mat izgled, Power Stay tečni puder ne zapušava pore, ne isušuje kožu i ostaje svež čak i tokom kontinuiranih aktivnosti, visokih letnjih temperatura i vlažnosti vazduha. I što je važno, izbor od 15 različitih nijansi pruža mogućnost da pronađemo baš onu koja odgovara nama.

Power Stay ruž za usne traje čak do 16 sati uz intenzivnu mat boju koja neprestano izgleda kao da je upravo naneta. Dolazi u čak 10 nijansi – od nežnih nude tonova do raskošnih crvenih i ljubičastih boja. Tekstura je vodootporna, pruža lagan osećaj na usnama i ostaje postojana tokom jela, pića i dugih razgovora. Dizajniran tako da ne ostavlja tragove na odeći, otporan je na toplotu, i izdržaće čak i stotine najsočnijih poljubaca!

Prvi utisci o puderu

 Prvi korak je bio da odaberem nijansu pudera i da se odlučim za boju ruža koju ću nositi tog dana.

Pravi puder je onaj koji je usklađen s našim tenom. Zato iz kolekcije True Power Stay, koju čini 15 nijansi, isprobavam nekoliko opcija – nanosim ih na jedan deo lica kako bih lakše pronašla nijansu koja se praktično stapa s bojom moje kože. Na kraju, biram Cool Beige.

Koža mog lica je daleko od savršene – tu su hiperpigmentacije i flekice, pa mi je potreban puder nešto jače prekrivne moći. Istovremeno, ne dolazi u obzir da se na prvi pogled vidi da imam puder. Sve mora da izgleda vrlo prirodno. Drugim rečima, uopšte mi nije lako udovoljiti.

Nakon nanetog jednog sloja, neke od nepravilnosti na koži i dalje se vide, pa odlučujem da namažem još jedan sloj, nadajući se da to neće stvoriti omraženi “efekat maske”. I... tečni puder True Power Stay za sada prolazi moj test – prekriva sve što ne želim da se vidi, a koža izgleda vrlo prirodno. Samo bolje :)

A sad, njegovo veličanstvo – ruž

Kada biram ruž, nijansa uveliko zavisi ne samo od prilike i stajlinga, nego i od mog raspoloženja. Obožavam nude boje, ali ipak mi se čini da sunčani dan rane jeseni zaslužuje svežu i vedru nijansu Run on Rouge. Nanosim ga na usne pomoću aplikatora, a zatim ga utapkavam domalim prstom kako bih boju ravnomerno rasporedila i uklonila eventualni višak. Nijansa je jaka i definitivno čini moj izgled svežijim. Zadovoljna sam i teksturom. Brzo se upija i lagan je na usnama. Ali, da li je zaista trajan? Videćemo šta će se desiti za nekoliko sati...

A kako mejkap izgleda uveče?

Nakon šminkanja, dan započinje standardno: kafa na brzinu (iznenađenje – nema otiska na šoljici!), odvoženje klinaca u vrtić (hej, pa ni na njihovim obrazima nisu ostali tragovi, iako je ruž baš intenzivan!), zatim se u gradu nalazim sa suprugom – doručkujemo i pretresamo obaveze za taj dan... Sočan poljubac za doviđenja, i on stidljivo kreće rukom da briše usne (kao, da ga ne primetim). Smejem se i dobacujem: “Ne brini, ovaj ne ostavlja tragove!” Nakon toga redakcijski kolegijum, uz još jednu kafu, pa odlazim na sastanak sa klijentom i kolegom iz advertajzinga. U autu, po navici, bacam pogled u retrovizor – ne, zaista još uvek nema potrebe za popravkom.

Nižu se: pisanje i uređivanje tekstova u ofisu, ručak, još jedan sastanak sa kolegama iz grafičkog odeljenja i već je prošlo 17 sati... Muž je pokupio decu u vrtiću, a ja jurim da izljubim najbolju drugaricu sa faksa – rođendan joj je, a ima i jednomesečnu bebicu koju još nisam imala prilike da upoznam. Uz poklon, odlučujem da joj odnesem i Avon True Power Stay puder i nude nijansu ruža (njenu omiljenu). Za sada su položili moj test i želim to da podelim s njom. Ali, dan još nije gotov: čeka me promocija novog proizvoda jednog od klijenata naše medijske kuće. U kolima menjam obuću (jedna od malih tajni uredničkog posla), jer definitivno je vreme za štikle. Uz moj minimalistički autfit dodajem XXL ogrlicu i izlećem. U liftu imam priliku da se pogledam u ogledalo: mejkap je savršen, baš kao što je bio i jutros!

Novi Power Stay ruž za usne (599 dinara) i Power Stay tečni puder (799 dinara) dostupni su u Avon brošuri, kao i na sajtu www.avon.rs