Lepota

Kako da vam koža bude blistava posle četrdesete

Kako da vam koža bude blistava posle četrdesete

Kako da u zrelim godinama zadržite mladalački izgled lica, otkriva slavna dermatološkinja Nikola Džos, koja je zaslužna za predivan ten Viktorije Bekam, Megan Markl i Žizel Bundšen

Svi znamo da koža s godinama gubi sjaj, svežinu, elastičnost i jedrinu, a tonus lica opada zahvaljujući sili zemljine teže. Pojavljuju se i bore koje ne možemo sprečiti, mada ih možemo ublažiti. To sve nije razlog da u zrelim godinama očajavamo. Dermisu možemo vratiti nekadašnju jedrinu ukoliko se naoružamo pravim "alatom" i znanjem. Poznati svetski stručnjak za kožu Nikola Džos, koja se brine o tenu Viktorije Bekam, Megan Markl, Žizel Bundšen, Kejt Mos i drugih slavnih lepotica, otkriva greške koje se obično posle četrdesete prave prilikom nege kože, kao i šta bi trebalo uvesti u “beauty” rutinu kako bismo dermisu vratili mladalački sjaj.

Greške

1. Prva i najveća greška jeste to što često kožu lišavamo prirodnih ulja agresivnim pilinzima, pa ona sve više počinje da se masti i tako smo u začaranom krugu. Dakle, čak i ako imate masnu kožu, na mokro lice uveče nanesite neko prirodno ulje, poput skvalan ulja, kako biste uspostavili ravnotežu.
2. To što ne bi trebalo da se koriste agresivne čistilice, ne znači da dermis ne treba temeljno da se očisti.
2. Proizvode za zaštitu od sunca i zagađenja nanosite tokom cele godine, a ne samo kada ste na godišnjem odmoru. Od UVA i UVB zračenja dermis brže stari, a može se razviti i melanom.
3. Strah od kiselina koje se koriste u službi lepote nije osnovan. Kiseline mogu dobro da hidriraju kožu, kao i da koriguju nepravilnosti.
4. Nemojte zapušavati pore prečestom upotrebom preparata za samopotamnjivanje. Ako koristite ovakve preparate, vodite računa da bar jednom nedeljno uradite piling.

Saveti

1. Masaža lica vrlo je značajna za podmlađivanje. Ona je važna za održavanje elastičnosti i napetosti kože.

2. Dermaroleri, poput onih napravljenih od žada, takođe održavaju dobar tonus kože.
3. Koristite serume pre nanošenja krema. Oni s aktivnim sastojcima, poput peptida i antioksidansa, koži pružaju vlagu, daju blistavost i deluju na bore.
4. Hrana je važna. Pazite da vaša “beauty” rutina uključuje i brigu o celokupnom organizmu – pazite na ishranu jer ona ima važnu ulogu u održavanju zdravlja i dobrog izgleda.
5. Kažite “da” suplementima za kožu. Pronađite na tržištu one koji će najbolje nahraniti dermis iznutra.