Lifestyle

Osam saveta za kupovinu na sniženjima

Osam saveta za kupovinu na sniženjima

Vreme je letnih sniženja. Pre nego što krenete u potragu za novom obućom i odećom pročitajte mudre savete koji će vam olakšati kupovinu i dodatno uštediti novaca.

1. Pospremite ormar

Pre nego što krenete u potragu za novom odećom i obućom na sniženjima pospremite svoj ormar, jer lako je moguće da se u nekom skrivenom kutku nalaze komadi na koje ste zaboravili i za kojima biste sigurno posegnuli na aktualnim rasprodajama.

2. Napravite popis

Popis će vam pomoći da uštedite novac jer u protivnom nećete znati šta stvarno želite. Ako mislite da pretrujemo setite se samo onog istraživanja koje kaže da žene ne nose polovinu cipela koje kupe.

3. Odredite budžet

Postavite granicu koju ne smete preći. Podignite gotovinu, a karticu ostavite kod kuće. To je jedini način da ne posegnete za iznosom iznad svog limita.

4. Isprobajte pre sniženja

Za vreme rasprodaja prodavnice su prepune ljudi, češće mahnitih žena nego muškaraca koje satima čekaju u redovima da isprobaju željene artikle. Čemu gubiti vreme na naporne redove i kabine u koje možete uneti najviše do pet komada? Isprobati svih pet pa ići ispočetka? Ne! Isprobati sve što želite pre rasprodaje.

5. Ne čekajte zadnji čas

U prvim danima rasprodaje najbolji je ulov zagarantovan. Ne čekajte dugo jer će ono što želite vrlo verovatno brzo nestati iz radnji. Zašto? Zato što i drugi verovatno to isto žele.

6. Imate pravo na reklamaciju

Pravo na reklamaciju imate čak i za proizvod kupljen na rasprodaji, bez obzira na to koliko vas uveravali u suprotno. Isključivo u slučaju kada kupite artikl s greškom na koji ste bili upozoreni i zbog kojeg je proizvod završio na sniženju, prava na reklamaciju gubite.

7. Čuvajte se izmišljenih popusta

Trgovci često preko stare cene nalepe novi iznos, ali po pravilima na cenama artikla treba da se vidi ne samo stara cena nego i procenat za koji je snižena. Na ovaj način imate uvid kolika je stvarna ušteda na sniženjima.

8. Idealno vreme

Većina nas u kupovinu odlazi nakon radnog vremena, zbog čega su centri pretrpani, a gužva je neizbežna. Ovi faktori utiču na naše strpljenje i spremniji smo da kupimo nepotrebne proizvode. Stoga, ako imate mogućnosti izbegavajte kupovinu na sniženjima vikendom i kasno popodne.