Lifestyle

Tri mesta u kući gde nikako ne treba postavljati ogledalo

Autor: | 17/08/2017

Tri mesta u kući gde nikako ne treba postavljati ogledalo

Ogledala su divno rešenje za ukrašavanje doma zato što mogu uneti još više svetlosti u vaša četiri zida, kao i vizuelno povećati prostor.

Ali, veoma je važno da znate kako ogledalima nije mesto baš svuda. Postoje tri lokacije u svakom domu gde nikako ne treba da stavljate ogledala.

Ne stavljajte ogledala iznad kamina (ili na bilo koje mesto koje je previsoko)

Kada stavite ogledala previsoko u njima će se videti luster ili ventilator na plafonu. Umesto toga stavite umetničku sliku iznad kamina, a ogledalo neka ipak nađe mesto na nekom drugom zidu.

Ne stavljajte ogledala u spavaću sobu

Dobar san okrepljuje i čini vas sposobnima za novi radni dan. Poslednje što vam u spavaćoj sobi treba je ogledalo. Kati Veber, stručnjak za feng šui objašnjava da su ogledala široka stakla koja reflektuju sve što se dešava u prostoru oko vas i zato se smatraju aktivatorima.

Zbog toga nikako nisu prikladna za spavaću sobu. Tako da, ako želite da spavate čvrsto i mirno sklonite iz spavaće sobe sva ogledala, uključujući i ona na vratima ormara, velikim zidovima, pa čak i na vašem kozmetičkom stoliću.

Ne stavljajte ogledala preko puta ulaznih vrata

Postoji jedna lekcija iz feng šuija: prema drevnoj kineskoj filozofiji dizajna, ogledalo preko puta ulaznih vrata teraće od vašeg doma mogućnosti i novac. To znači da ćete morati da radite još više kako biste spojili kraj s krajem. Zato je mnogo bolje da ogledalo stavite na zid pored kojeg stoje vrata.