Lifestyle

Savršena koža bez pudera?! Moguće je!

Savršena koža bez pudera?! Moguće je!

Ako svakodnevno pratite ovih pet koraka, koža će vam biti zahvalna, a na puder slobodno možete zaboraviti

Mnogi od nas svakog jutra religiozno nanose puder na lice kako bi sakrili nedostatke kože lica. Ali, u nekoliko jednostavnih koraka koje treba slediti svakodnevno, moguće je postići sjajan i zdrav izgled kože lica uz koji vam puder više neće trebati.

Pijte puno vode

Ovo je pravilo koje se stalno ponavlja. Vodu treba piti tokom celog dana jer je ona ključna za vlažnost i elastičnost naše kože. Uvek na stolu imajte čašu s vodom i setite se da je popijete, jer ćete tako imati blistaviji ten s manje nedostataka, ali ćete se i osećati svežije i imati više energije tokom celog dana.

Jedite superhranu

U superhranu ubrajamo spanać, kelj, borovnice, bademe, čia semenke, bademe i još niz namirnica koje u maloj količini sadrže veliku količinu nutrijenata koji nas čine zdravijima, pomažu probavi, daju nam energiju i katalizator su kad je u pitanju obnavljanje kože. Zato ne zaboravite da uključite zeleno povrće u jutranji smuti ili ručak, grickajte bademe ili indijske oraščiće, a zaboravite na šećer.

Može li bolje od ovoga: Našminkajte se bez ijednog make up proizvoda (video)

Pronađite prave proizvode za svoju kožu

Svi imamo različit tip kože i ne odgovaraju nam isti proizvodi. Zato nemojte pristajati na kompromise i tražite pravi poizvod na kojem će vam vaša koža biti zahvalna. Krema ili serum koji su namenjeni baš vašoj koži zlata vrede. Zato, potrudite se i proučite šta se nalazi u proizvodima koje konzumirate i pronađite pravi proizvod namenjen baš vašoj koži.

Piling, piling, piling

Gvinet Paltoru je jednom otkrila da ima tako sjajnu kožu jer baš svaki dan radi piling. Za one s osetljivijom kožom to i nije najbolje rešenje, ali jednom nedeljno bismo svakako mogli da uradimo piling lica. Nezavisno od toga da li koristite penu, gel ili pravi piling sa zrncima, oni će dubinski očistiti kožu i bolje je pripremiti za tonik, serum, kremu i druge proizvode koje nanosimo na kožu lica.

Držite se pravilne beauty rutine

Čišćenje, tonik, serum, krema – to je zlatni niz koji treba svakodnevno slediti ako želite savršenu kožu sa zdravim sjajem. Lice očistite bez obzira na to da li ste nosili šminku ili ne, i to ujutro i uveče, a onda nanesite tonik, pa serum i kremu oko očiju i završite s kremom za lice.

Jutarnje umivanje i čišćenje lica – da ili ne?

Jednom kad nađete prave proizvode koji odgovaraju vašoj koži i držite se ove rutine koža će vam izgledati odmorno, sijaćete, a na puder slobodno možete zaboraviti.