Lifestyle

Sindrom "nemam šta da obučem" - evo kako da se izvučete iz ove situacije

Autor: | 26/08/2017

Sindrom "nemam šta da obučem" - evo kako da se izvučete iz ove situacije

Ako često otvarate vrata ormara pa ustanovite da nemate šta da obučete, iako je krcat odećom, moguće je da patite od tzv "nemam šta da obučem" sindroma. I dok se vama čini da odeće imate premalo, zapravo je imate previše i to je izvor vaših frustracija.

Ali, mnogi ljudi, posebno žene, toga nisu svesni, pa umesto da se reše viškova, kreću u kupovinu po nabavku novih komada, što dovodi do sve težeg snalaženja u ormaru, kao i do gomilanja odeće koju možda nikad ni obučete, čak zaboravite i da je imate.

Rešenje "nemam šta da obučem" sindroma je organizacija ormara i rešavanje viškova. Istina, odeće će tada biti manje, ali lakše ćete se snalaziti, kombinovati komade i konačno - zadovoljni ćete izaći na ulicu.

Ove stvari bi trebalo odmah da izbacite iz ormara

Dobra ideja je unapred kompletiranje odeće - na jednu vešalicu složite kompletnu kombinaciju i tako redom. Ubacite tu i nakit, torbu, maramu... Sitne dodatke stavite u malu prozirnu vrećicu pa tako obesite na vešalicu. Neki savetuju i fotografisanje kominacija koje vam se sviđaju, jer ćete se tako negde u budućnosti prisetiti istih i poželeti da ih ponovo ponesete.

7 večnih haljina za svaku priliku

Puno je lakše odvojiti nekoliko dana i rešiti haos, nego svaki dan gubiti vreme i živce pred prebukiranim ormarom.

Takođe, ukoliko znate da uskoro idete na neku svečanost, unapred isplanirajte šta ćete obući i sve pripremite, otkriva msn.com.