Lifestyle

Putovanja po Srbiji - Kako da se ne izgubite u prirodi i izađete na pravi put

Putovanja po Srbiji - Kako da se ne izgubite u prirodi i izađete na pravi put

Mnogi ljudi koji su praktikovali letovanje van Srbije, sada se ipak okreću našoj prirodi - divnim planinama, jezerima i raskošnim vodopadima.

Sada je sasvim sigurno da je došlo pravo vreme da posetite najlepša mesta u Srbiji.

Ukoliko volite da planinarite, posećujete skrivena mesta naše zemlje, sigurni smo da i u toku opuštanja ipak želite da se osećate bezbedno, kao i da imate sigurnost da ćete bez problema stići na svoje odredište.

Ukoliko ste krenuli na proputovanje po magičnim mestima Srbije, priroda koju sigurno do sad niste imali prilike da vidite, potpuno će vam oduzeti dah, ali relaksirati dušu i telo.

Međutim, sigurno vam se neretko dešava da prilikom odlaska na putovanje skrenete na pogrešan put i zalutate. Da li ste znali da mobilni telefoni poput modela iz Samsung Galaxy serije sadrže brojne skrivene trikove koji mogu da vam pomognu da se ne izgubite na putu i da što lakše pronađete baš ono što vas zanima i putovanje zauvek pamtite samo po lepim utiscima.

Lakše planiranje putovanja i snalaženje na putu uz Google

Za one koji vole aktivan odmor sa obilaskom mnoštva destinacija, od velike pomoći mogu biti sve Google aplikacije i usluge, kao što su Google Maps, Google Calendar, Google Drive, Google Photos i mnoge druge, a koje su na Samsung uređajima dostupne i unapred instalirane, bez ograničenja.

Kako iskoristiti Google Maps na putovanju?

Ukoliko volite da pešačite i istražujete nove horizonte koje vam otvara priroda, od velike koristi će vam biti Google Maps aplikacija na kojoj veoma jednostavno možete da dodate nekoliko destinacija koje planirate da obiđete. Takođe, ova aplikacija daje mogućnost da se zaustavite pre nego što dođete do željenog cilja. Kada se radi o količini dostupnih podataka Google Maps ima najveću bazu i odlično se uklapa sa Google Earth i Google Streetview, koji zajedno čine navigacioni sistem sa najvećim brojem korisnika u svetu. Uz unapred instaliranu podršku ovih aplikacija korisnici Samsung Galaxy telefona definitivno neće morati da brinu da li će odlutati u pogrešnom smeru.

Google Maps za vozače

Ukoliko ste vozač i u obilazak određenih destinacija volite da idete svojim automobilom, Google Maps ima mogućnost da vas brže dovede do željene lokacije.

Kako?

Avanturistički duh putovanja oduvek je širio svoja jedra na novim putevima, pa vam tako ova aplikacija može ponuditi opciju „izbegavaj auto-puteve“ ili „izbegavaj naplatne rampe“, a ono što aplikaciju dodatno čini najboljim izborom jeste činjenica da ona radi i u offline režimu.

Još jedna interesantna mogućnost ove aplikacije svakako su i panoramske fotografije. One vam pomažu da destinaciju na koju pristižete bio to konak, vidikovac, restoran ili kompletna lokacija za izlet sagledate iz svih uglova od 360 stepeni i steknete bolju predstavu o lokaciji koju planirate da posetite.

Pronađite mesto za odmor i predah

Budući da ćete uz sve opcije koje vam prilikom putovanja nudi Google Maps uštedeti mnogo vremena, slobodno možete da se opustite i sebi dozvolite kratak predah uz neko ukusno jelo ili osveženje prilikom putovanja. Ne poznajete kraj u kom se nalazite? To nije nikakav problem, jer je Google Maps vaš najbolji saveznik i uz samo nekoliko klikova i pretragom opcije “Explore food & drinks in this area” pronaći ćete baš ono što volite.

Prisetite se starog putovanja

Google Maps može umesto vas i da pamti sve što ste videli. Naime, ukoliko imate uključenu opciju praćenja lokacije, ona će obeležiti svako mesto na kome ste bili, čak i godinama kasnije.

Tehnologija mobilnih telefona prilagodila se novoj stvarnosti, a Samsung kroz svoje uređaje nastoji da korisnicima pomogne da u svakom trenutku budu informisani i dobro povezani, što može biti od velike pomoći, upravo na putovanjima kroz nepoznate krajeve naše zemlje. Uz sve to, izuzetne kamere novih Samsung modela, kao što je recimo Galaxy S20 Ultra, omogućiće vam da svaki predeo uslikate u najboljoj rezoluciji, do detalja koji oduzimaju dah.

Komentari (0)

Loading