Lifestyle

Ako vam se kosa brzo masti, ovo su navike koje morate da promenite

Ako vam se kosa brzo masti, ovo su navike koje morate da promenite

Masna kosa problem je sa kojim se susreću mnoge žene.

Uzrok tome je prekomerno lučenje sebuma, zaštitnog sloja korena kose na šta mogu da utiču pojedine životne navike. Problem masne kose može da se reši, a evo šta radite pogrešno:

1. Kosu perete vrućom vodom

Ne kažemo da bi trebalo da je perete hladnom, ali pretopla voda šteti temenu i žlezdama šalje signal da luče još više masnoće. Kosu je najbolje prati mlakom vodom, dok je u vrućim letnjim danima slobodno možete prati i hladnim tušem.

2. Kosu perete svaki dan

Masne kose se nećete rešiti ako je perete svaki dan, naprotiv, to će samo dodatno podstaći lučenje masti. Svakodnevno pranje isušuje teme što čini kosu još masnijom nego pre.

3. Preterujete sa regeneratorom

Regenerator treba da koristite pažljivo i ne treba da ga nanosite na teme. Dovoljna je tek mala količina koju ćete umasirati u vrhove i dobro isprati MLAKOM vodom.

4. Preterujete sa proizvodima za stilizovanje kose

Proizvodi poput laka za kosu ili gela pomoći će vam u oblikovanju i učvršćivanju frizure, ali će se zbog hemikalija iz njih kosa mastiti dosta brže.

5. Ne perete četku

Četka za kosu koju svakodnevno koristite takođe može biti jedan od uzroka masne kose. Ako je ne perete redovno, na njoj se nakupljaju slojevi prljavštine, koji ostaju i u kosi.

6. Stalno dirate kosu

Ako stalno provlačite prste kroz kosu, tu biste naviku što pre trebalo da promenite. Ruke su prljave i često znojne pa sve što se nalazi na njima ostaje i na kosi pa je čini masnijom.