
Prva žena Žike Jakšića u suzama: Svi detalji odnosa posle dve decenije od razvoda
08/09/2025
10h
Prva žena Žike Jakšića u suzama pozvala njegovog dobrog prijatelja, ovo su detalji razgovora
Autor: story.rs/NP | 03/10/2017
Na pitanje "Koju hranu nikada ne bi naručili u restoranu?" stigli su različiti odgovori od kuvara koji su majstori u svom poslu. I dok jedni kao razlog navode sećanja iz detinjstva, drugi ističu da neka jela nikada ne mogu da budu ista kao kada se spreme kod kuće.
Li Skit, vlasnik restorana u Kornvolu u Engleskoj, ističe da ga ništa ne odbija kao mesta na kojima su cene hrane visoke, a gde se pritom nimalo ne vodi računa o proizvodima.
- Šef kuhinje treba da bude odgovoran prema svojim gostima, pa je njegov način rada - da samo 'baci' hranu na tanjir i za to uzme mnogo para - arogantan i lenj - ističe Skit.
A post shared by Instagram Brunch Club (@igbrunchclub) on Mar 13, 2017 at 1:27am PDT
- Ako treba da navedem jedno jelo koje nikada ne bih naručio, to su školjke, crni puding i grašak. Za mene je takvo jelo odraz lošeg restorana.
Britanka Džoi O'Hara, učesnica brojnih takmičenja ove vrste, ističe da nikada ne bi naručila pečenu piletinu.
- To je jelo koje nikada ne može da bude ukusno kao kada se spremi kod kuće, gde možete da se poslužite i onim hrskavim delovima piletine.
- Ja odbijam sirove morske plodove. Pritom nikada ne možete 100 odsto da budete sigurni da su plodovi sveži - navodi Tarja Silvani (Wine Workshop&Kitchen).
Tales Čudasama, vlasnik i šef kuhinje indijskog restorana "Čai Nasto" u Londonu, bez imalo razmišljanja navodi doner kebab.
- Jedina stvar koju ne mogu da podnesem jesu bubrezi. Moja majka je kada sam bila mala često ocu spremala začinjene bubrege, što je imalo jak miris koji se u kući osećao po nekoliko dana. Od tada ne jedem bubrege. Probala sam i mozak, ali mislim da ga neću više nikada jesti. Kada jedem negde vani, uvek se odlučujem za nešto ukusnije - ističe osnivač "Spajs Tejlora“ Andžum Anand.
A post shared by Instagram Brunch Club (@igbrunchclub) on Jun 28, 2015 at 7:12am PDT
Francuski kuvar Erik Ginjard navodi da ne može da podnese miris hamburgera.
Hranu sa menija bilo kog restorana nikako ne preporučuje šef kuhinje vegetarijanskog restorana u Londonu Enru Dargju.
- Restoran srednje veličine ne može da ima toliko zaliha hrane niti mogućnost da ih spremi, što mi govori da većinu jela služe iz zamrzivača.
- Kada se nađem na mestu gde nisam sigurna da će hrana koju dobijem biti dobra, uvek naručujem najjednostavnija jela. Nikada se ne odlučujem za nešto komplikovano u restoranu kom ne verujem - ističe vlasnica i šefica kuhinje restorana u Los Anđelesu Meri Sju Miliken.
Vlasnici restorana "Blizanci" u Moskvi Ivan i Sergej Berezutski su nešto drugačijeg mišljenja.
- Jedino odbijamo hranu koja je pokvarena ili nejestiva. Sve drugo je podložno diskusiji.
Kim Vudvord je još jedan kuvar koji se ne libi da proba šta drugi restorani imaju da ponude.
- Naručujem mnogo toga, jer me zanima kako drugi restorani spremaju. Jedino što retko naručujem jesu pržene lignje, jer na mnogim mestima ne izgledaju baš najbolje -ističe on.
A post shared by Felicity Spector (@felicityspector) on Sep 28, 2017 at 2:10pm PDT
Prva žena Žike Jakšića u suzama: Svi detalji odnosa posle dve decenije od razvoda
08/09/2025
10h
Prva žena Žike Jakšića u suzama pozvala njegovog dobrog prijatelja, ovo su detalji razgovora
Košarkaški savez Srbije izdao hitno saopštenje: Istina o smeni selektora Pešića
08/09/2025
11h
Košarkaški savez Srbije izdao hitno saopštenje nakon vesti o smeni selektora reprezentacije, Svetislava Pešića
Ne kao diva, već kao sav normalan svet: Tanja Bošković otvorila vrata stana u centru Beograda FOTO
08/09/2025
13h
Dom Tanje Bošković u srcu Beograda odiše toplinom i jednostavnošću, sa mnoštvom uspomena
08/09/2025
16h
Maja Nikolić iskreno o negativnim komentarima, celulitu i svom telu sa 51 godinom i troje dece