Lifestyle

Uz OVA tri moćna prirodna ulja vaša kosa će biti jaka, sjajna i bujna

Autor: | 08/10/2017

Uz OVA tri moćna prirodna ulja vaša kosa će biti jaka, sjajna i bujna

Osobe koje imaju problema sa opadanjem kose mogu na nekoliko jednostavnih načina poboljšati rast kose i sprečiti njeno opadanje. U tome najviše mogu pomoći biljna ulja koja se nalaze u prirodnim šamponima.

Najbolja biljna ulja protiv opadanja i za jačanje kose su kokosovo, maslinovo ulje i ulje ruzmarina.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je najbolje prirodno ulje protiv opadanja kose jer snažno prodire duboko u kosu i štiti je od isušivanja. Nakon korišćenja kokosovog ulja kosa će biti meka i sjajna, hidrirana što će podstaći njen rast.

Kokosovo ulje bi trebalo umasirati u kožu glave svakoga dana, a svake dve sedmice bi trebalo negovati i pramenove kose. Nakon nekoliko sati ulje je potrebno isprati sa kose pomoću blagog šampona.

Ulje ruzmarina

Izvrstan tretman protiv gubitka kose je i ulje ruzmarina koje podstiče deobu ćelija, samim tim i rast kose i bolju cirkulaciju. Ovo ulje je dobro i za odlaganje pojave prvih sedih dlaka.

Mešavinu svežeg ruzmarina i maslinovog ulja treba umasirati u kosu, ostaviti nekoliko sati, pa kosu oprati na uobičajen način.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je vrlo delotvorno jer ima sposobnost da prodre duboko u dlaku, a sadrži masne kiseline i hranjiva svojstva koja podstiču rast kose.

Maslinovo ulje je potrebno zagrejati među dlanovima, pa umasirati u kožu glave i kosu. Nakon pola sata kosu treba oprati blagim šamponom.