Lifestyle

Ove stvari ne smete da radite farbanoj kosi

Ove stvari ne smete da radite farbanoj kosi

Hemikalije iz boje čine vlasi tanjima i podložnijima oštećenjima, pa je kosi potrebna bolja i drugačija nega. Takođe, postoje neke stvari koje bi trebalo da prestanemo da radimo ako želimo da kosa izgleda lepo i negovano.

Perete je odmah nakon bojenja

Stručnjaci za bojenje kose savetuju da sačekate što je više moguće s prvim pranjem kose nakon njenog farbanja. Vlasima je potrebno neko vreme da u potpunosti upiju i zadrže boju, pa bi bilo poželjno pričekati najmanje dan pre prvog pranja. Takođe, trebalo bi koristiti šampon za farbanu kosu, i to po mogućnosti za svoju boju.

A post shared by #MODERNSALON (@modernsalon) on Oct 8, 2017 at 7:27pm PDT

Tretirate je toplotom

Fen, pegla i uvijač za kosu štete i prirodnim vlasima, a oštećenja su još vidljivija na obojenoj kosi. Kada je često izložena velikoj toplini, i boja bledi, pa bi bilo poželjno izbegavati navedeni pribor kad god je to moguće.

Zaboravljate regenerator

Čak iako nikada niste imali potrebu da ga koristite na prirodnoj kosi, farbanoj je regenerator potreban za svež i sjajan izgled. On ne pomaže samo obnavljanju oštećene kose, već i ostavlja zaštitni sloj koji čuva boju.

Ne koristite proizvode za negu

Obojenoj kosi potrebna je dodatna nega jer gubi sjaj. Ako želite da izgleda zdravo i blistavo, obavezno nabavite neko ulje ili serum za kosu i koristite ga nakon svakog pranja.

A post shared by #MODERNSALON (@modernsalon) on Oct 5, 2017 at 7:02am PDT

Grubo je trljate peškirom

Sušenje kose peškirom u svakom slučaju je bolje od feniranja. Ali pritom ne biste smele biti grube jer to oštećuje kosu, a ispucale vlasi slabije zadržavaju boju. Kosu je nakon pranja najbolje na pet minuta umotati u peškir, koji će upiti višak vode, a nakon toga ostaviti je da se osuši prirodno.