Lifestyle

Šta je danas seksi telo?

Šta je danas seksi telo?

Prilično smo sigurni da je ekstremna mršavost konačno izašla iz mode, a sudeći prema rezultatima najnovijeg istraživanja izgleda da većina deli naše mišljenje!

Studija Grenada Univerziteta u kojoj je učestvovalo približno 700 ispitanika govori da i muškarci i žene na prvom mestu preferiraju zdrav izgled i vitko (ali ne premršavo) telo.

Zdravlje je neprikosnovno, a izgleda da pripadnici oba pola sve više vrednuju jaka, izvajana tela atletske građe, za razliku od dugo prisutnog trenda izrazite mršavosti.

Posebno zanimljivi u ovom istraživanju bili su odgovori žena koje nisu zadovoljne sopstvenim telom! One u velikom broju slučajeva imaju negativan odnos prema lepom telu i zdravom izgledu!!! Zašto? Naučnici smatraju da je razlog tome to što se porede sa top modelima koji imaju izvanredna, super seksi, zdrava i izvajana tela, što ženama prosečnog izgleda predstavlja ozbiljnu pretnju!

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on Dec 1, 2016 at 2:16am PST

Lepo je što sve više ljudi najpre ceni devojke zdravog izgleda, ali čini se da neke žene još uvek nisu prevazišle naviku da porede svoje telo sa onim idealnim primerima i opšte prihvaćenim standardima "normalnosti".

Ovi nalazi ne mogu preterano da nas raduju, sve dok žene stvarno ne zavole svoje telo i neguju ga takvo kakvo jeste, bilo da su mršave ili fino popunjene!

Kakve devojke su po vama seksi?

Izvor: superzena.b92.net

Foto: Guliver/Thinkstock

Komentari (0)

Loading