Lifestyle

Kopaonik: Izazov na novim stazama i uživanje u gondoli

U toku je priprema za početak skijaške sezone koja je najavljena prvog vikenda decembra.

Kopaonik: Izazov na novim stazama i uživanje u gondoli

Izuzetno uspešni rezultati bili su imperativ tokom predhodnog perioda u planinskom centru Kopaonik. Skijališta Srbije su za više od 3 meseca ostvarila izuzetne poslovne rezultate, a oboren je i rekord posećenosti od kada postoje letnji sadržaji na ovoj planini. U toku je priprema za početak skijaške sezone koja je najavljena prvog vikenda decembra.

Direktor Skijališta Srbije Dejan Ćika ističe da se na Kopaoniku trenutno gradi i završava istorijski važan projekat za srpski turizam, gondola od Brzeća do Malaog Karamana, a napravljene su i nove staze. 

Planinski centri ostvarili su rezultate koji su premašili naša očekivanja. Letnji sadržaji na Kopaoniku uvećali su promet i broj posetilaca za 2.7 puta u odnosu na prošlu godinu. Bila je obezbeđena sigurna destinacija sa poštovanjem svih mera predostrožnosti koju preporučuju lekari i nadležne institucije i zato je Kopaonik ovog leta bio među najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji. Radila je staza za letnje skijanje i bile su promo cene za sadržaje tokom 4 nedelje. 

Koje su novine za ski sezonu?

Ove godine rešavamo jedno od najvažnijih projekata za srpski turizam. Gondola koja će povezovati turističko naselje Brzeće sa centrom Kopaonika je za nas važna investicija. Osim što će doprineti razvoju podnožja ove planine, rasteretiće centar skijališta. Smanjiće se broj vozila na Kopaoniku i omogućiće turistima da brzo dođu do centra skijališta i uživaju u svom omiljenom sportu. Uporedo sa tim radili smo i na proširenju ski centra, pa će tako Kopaonik ove zime dobiti čak četiri nove staze. Ove sezone pružamo korisnicima beskontaktno preuzimanje ski karata preko aparata pickup box koja može da koristi više sezona. Ove godine pretproda ski karata počinje 15. novembra sa popustom od 15 posto i traje do 30. novembra. U periodu od 1. do 10 decembra popust je 10%, a nakon ovog perioda preko web shop-a do kraja sezone karte će imati popustom 5 posto. Ovi popusti važe samo za online kupovinu.

Skijališta Srbije Promo

 

Koje cene mogu da očekuju skijaši i kako ćete ispoštovati epidemiološke mere?

Cenovnik koji je usvojen 2018. godine nećemo menjati. Novina je da nećemo imati obavezan depozit za ski karte, kao i da će karta ,,10 u sezoni” imati mogućnost da se koristi i na noćnim stazama. Koji spust više imaće svaki skijaš i nadamo se da će uživati kao i svake godine.

Skijališta Srbije kao odgovorno javno preduzeće preduzima sve mere kako bi korisnici naših usluga bili maksimalno zaštićeni i bezbedni. Poštovanje propisanih mera i držanje rastojanja, socijane distance je obavezno. Rukavice se podrazumevaju, a maske i bandane (zaštitne marame za sneg i hladnoću) će biti obavezne prilikom ukrcavanja na žičare. Prilaz žičarama će biti regulisan, prodajna mesta obezbeđena, kao i online kupovina ski karata. Verujemo da ćemo zajedno sa svim korisnicima usluga uživati u predstojećoj zimskoj sezoni.

Skijališta Srbije Promo

 

Kopaonik će biti domaćin Evropa kupa 2021. godine. Šta to znači za Srbiju?

Međunarodna skijaška organizacija poverila nam je ovo značajno takmičenje, jer su prepoznali skijašku infrastrukturu koju imamo, a mi smo se potrudili da pokažemo našu spremnost za dovođenje Evropa kupa. Kopaonik u februaru 2021. godine biti centar skijaškog sveta, a Srbija će prvi put u istoriji okupiti najbolje skijašice Evrope u disciplinama slalom i veleslalom.

Skijališta Srbije Promo

 

Kada ste planirali ski opening na Kopaoniku?

Ski opening na Kopaoniku smo planirali za prvi vikend u decembru, tačnije od 3. do 6. decembra. Pod uslovom da vremenski uslovi to dozvole ili da temperatura bude u neophodnom minusu da pravimo sneg. Skijališta su spremna, a skijaši su dobrodošli! 

Komentari (0)

Loading