Lifestyle

Šoljica omiljene domaće kafe kao lični aksesoar – iz kakve šoljice pijete omiljenu kafu?

Uživanje u ispijanju kafe je mnogo više od uživanja u samom ukusu ovog magičnog napitka.

Šoljica omiljene domaće kafe kao lični aksesoar – iz kakve šoljice pijete omiljenu kafu?

Ovaj mali ritual ima i poseban psihološki efekat i zbližava nas sa onima koje volimo. Hajdemo na kafu!” uvek ima mnogo šire i važnije značenje od samog poziva na kafu. Poziv na kafu znači okupljanje porodice i prijatelja, unosi vedrinu i optimizam jer razgovor uz kafu s dragim osobama je utočište u kome tražimo mir, radost, sigurnost, pomoć, savet... 

Zato se ritualu ispijanja kafe posvećuje toliko pažnje. Važno je kada je zakuvavate, koliko i koje kafe stavljate, da li ključa jednom, dva ili tri puta, da li sklanjate penu, pijete li je dok je vruća ili čekate da se ohladi. Pravi obožavaoci kafe vrlo dobro znaju da je upravo vrsta i kvalitet šoljice iz koje se pije ovaj omiljeni napitak, veoma važna, jer određuje krajnji ukus kafe. 

Kažu da šoljica kafe koju birate otkriva mnogo o vašem karakteru, pa smo zato rešili da napravimo malu analizu i otkrijemo koje osobine odgovaraju različitim vrstama šoljica.  

Foto: Grand Kafa

 

Male šoljice su namenjene za one koji budilnik navijaju tik pola sata pre nego što treba da izađu iz svog doma u novi dan. Nemaju vremena za gubljenje, ali se nikada ne odriču uživanja u najlepšem delu jutra. Za njih je kafa nešto bez čega ne mogu da zamisle dan, a njihova glavna karakteristika je odlučnost, preduzimljivost i radoznalost. Oni su pristalice devize da život čine sitnice.

Šoljice srednje veličine su namenjene onima koji se lako prilagođavaju, vole da uživaju ali s merom. Retko prave pitanje oko stvari koje ne smatraju krucijalnim. Tako im i veličina šoljice nije previše važna, već ono što se u njoj nalazi. Najveću pažnju pridaju pravom mirisu i ukusu, poput onog kojeg karakteriše sveže mlevena Grand kafa. 

Osobe koje biraju velike šolje imaju svoje rituale od kojih teško odstupaju. To su uglavnom osobe koje se teško bude, ali kad se najzad rasane, ne nedostaje im energije. Oni vole da u kafi uživaju nešto duže nego ostali, odnosno, „gustiraju“ je. Pravi su hedonisti u kafi uživaju do poslednjeg gutljaja.


Bele šoljice su izbor osoba koje ne vole da eksperimentišu, a šarene biraju oni koji vole da budu u centru pažnje. Crvene su za strastvene, žute za ljubomorne, a crne? Takve biraju oni koji poručuju: ne igraj se sa mnom dok ne ispijem svoju omiljenu šoljicu kafe.

Foto: Grand Kafa

 

Ispijanje kafe nije samo deo porodičnih rituala, te tako svaka pauza na poslu neizostavno znači da je vreme za kaficu. Tada se najčešće uz kratke razgovore o najrazličitijim temama, ukrste i šolje najrazličitijih dezena i oblika koju svako od nas drži u ruci, kao neizostavni deo našeg ličnog pribora u kancelariji ali i svojevrsnog pokazatelja tipa ličnosti. 

Iz kakve šoljice vi pijete Grand kafu? Da li ste je pažljivo i ciljano birali, kao sastavni deo vašeg imidža, poput maske za telefon ili nekog drugog omiljenog dela aksesoara kojim želite da svima poručite nešto o sebi?

Komentari (0)

Loading