Lifestyle

Tonči HULJIĆ i Petar GRAŠO zajedno u novoj pesmi 'Inamorana'

Tonči Huljić Madre Badessa i Petar Grašo nakon deset godina ponovo su udružili glasove u novom duetu 'INAMORANA'.

Tonči HULJIĆ i Petar GRAŠO zajedno u novoj pesmi 'Inamorana'

- Lepa  je to i setna, ali simpatična priča o prolaznosti vremena i neprolaznosti potrebe da se zaljubite - priča Tonči Huljić, te nastavlja:

-Kako ove godine slavimo godišnjicu nekih poznatih pesama - 10 je godina prošlo od 'Providence' pa je došlo vreme da Grašo i ja ponovno zapevamo zajedno'.

Youtube Screenshot

 

'Inamorana' je i naslovna pesma istoimenog CD-a Tončija i Madre Badesse koji izlazi za par dana. Ovu specifičnu reč starog splitskog narječja čije je značenje zaljubljena, publika je već upoznala kroz pesmu 'Mare Luda' koja je nedavno objavljena i svojom dubokom emocijom osvojila slušaoce, a sticajem okolnosti ista riječ se pojavljuje u obe pesme.

Youtube Screenshot

 

- Trenutno je u procesu završavanje Grašinog CD-a i kako smo stalno u studiju zajedno, pa bi svako malo ja hteo da pevam ono što sam pisao za njega i upropastiti stvar, a on bi hteo pevati nešto što sam ja pisao za sebe, pa eto našli smo se na pola puta - govori Huljić.

- U Tončijev projekt Madre Badesse zaljubio sam se na prvo slušanje, i sretan sam što sam bio i ostao dio te priče. Nisam pevač koji je sklon duetima,ali saradnja s Tončijem odavno nije službena već duboko prijateljska tako ni ovo ne mogu nazvati saradnjom već zajedničkom idejom dvojice prijatelja - nadodaje Petar Grašo.

Youtube Screenshot

 

Na CD-u 'Inamorana' nalaze se tri instrumentalne obrade već dobro poznatih pesama. Jednu je publika već upoznala: obradu 'Dva put san umra' napravljenu u saradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i horom Ivan Goran Kovačić. Tonči otkriva koja je to druga pesma:

- 25 godina je prošlo od pesme 'Suze Biserne' koju peva Jelena Rozga, tako da novi album sadrži instrumentalnu obradu 'Suza bisernih' na hrvatskom jeziku, dok će se ista obrada naći i u engleskoj verziju na albumu za strana tržišta. U obradi se horu pridružuje i posebna gošća - Jelena Rozga.'

Youtube Screenshot

 

Tonči Huljić osmislio je i scenarijo spota koji je snimljen u staroj jezgri grada Splita, dok režiju potpisuje Vojan Koceić. U spotu glumi mlada glumica i radio voditeljka Petra Kapor.

Pogledajte spot:

Komentari (1)

Loading