Lifestyle

Volonteri kompanije NIS posadili povrće i začinsko bilje u bašti namenjenoj Superherojima iz NURDOR Roditeljskih kuća

Klub volontera kompanije NIS organizovao je na zemljištu Udruženja „Bašta može svašta“ u Valjevskoj Kamenici, humanitarnu akciju „Posadimo ljubav zajedno“ tokom koje je posađeno organsko povrće i začinsko bilje u bašti iz koje će svi darovi prirode, zdravi i neprskani, direktno stizati do mališana u NURDOR Roditeljskim kućama.

Volonteri kompanije NIS posadili povrće i začinsko bilje u bašti namenjenoj Superherojima iz NURDOR Roditeljskih kuća

Udruženje NURDOR  u saradnji sa udruženjem „Bašta može svašta“ pokrenulo je projekat sadnje i uzgajanja organskog povrća i začinskog bilja za potrebe dece koja se leče od malignih bolesti, a zaposleni kompanije NIS prvi su volonteri koji su se pridružili ovoj plemenitoj akciji. 

Promo

 

- Veliko je zadovoljstvo što je NIS-ov Klub volontera imao priliku da pruži svoj doprinos u sadnji organskog povrća i začinskog bilja za potrebe korisnika NURDOR-ovih roditeljskih kuća. Svesni važnosti zdrave i pravilne ishrane tokom lečenja dece od malignih bolesti, naši volonteri su sa puno entuzijazma pristupili sadnji različitog povrća i začinskog bilja na imanju „Bašta može svašta“, u okviru kojeg se nalazi bašta namenjena mališanima koji se leče od raka. Sinergijom volonterizma i donatorske podrške koju je kompanija NIS i ranije pružala udruženju NURDOR, nastavićemo da dajemo svoj doprinos unapređenju uslova za lečenje mališana koji biju svoju najtežu bitku - istakli su članovi Kluba volontera kompanije NIS.

Udruženje NURDOR zahvalilo je volonterima NIS-a na podršci.

Promo

 

- NURDOR se trudi da na sve načine pruži podršku deci koja se leče od malignih bolesti, a dostupnost zdrave hrane je u toku lečenja veoma važna. Sa druge strane, ideja koja prati sve naše akcije je zajedništvo. Kada radimo udruženi i sa verom u dobro možemo uraditi zaista velike stvari. Zato smo zahvalni i ponosni što imamo partnere poput zaposlenih u kompaniji NIS, koji dele našu misiju i daju ogroman doprinos zajednici - rečeno je u Udruženju.

NURDOR je osnovan 2003. godine u Beogradu od strane roditelja i prijatelja dece lečene od raka, ujedinjenih u misiji poboljšanja kvaliteta uslova lečenja i života obolele dece i njihovih porodica.

Kompanija NIS i njeni zaposleni do sada su sproveli niz aktivnosti kojima je podržan rad NURDOR-a.

Između ostalog, volonteri NIS-a učestvovali su u akciji „Pruži korak“ čiji je cilj bio prikupljanje sredstava
za izgradnju nove Roditeljske kuće u Beogradu. NIS i NURDOR su, sa ostalim partnerima, učestvovali u
opremanju novog odeljenja Dečje klinike u Nišu. Takođe, NIS je pomogao u opremanju dve Roditeljske
kuće za smeštaj dece obolele od raka i njihovih porodica, i u više navrata donirao i gorivo za potrebe
svakodnevnog prevoza dece iz Roditeljskih kuća na terapije.

Promo

 

Klub volontera NIS-a broji više od 1.700 članova koji su samo tokom 2020. godine zabeležili više od
2.000 volonterskih sati radeći u korist razvoja i podrške zajednici i tom opredeljenju ostaju posvećeni i
u budućnosti.

Komentari (0)

Loading