
Hana, uspela si! Nataša i Dača 14 godina od razvoda ponovo zajedno FOTO
16/06/2025
3h
Danilo Ikodinović i Nataša Bekvalac ponovo zajedno
Autor: Teodora Vukovic | 11/08/2021
Kada poželite da pojedete nešto slatko, prva asocijacija je verovatno neka čokoladica, sladoled ili kolač. Ali će samo istinski sladokusci zahtevati nešto više. Šta je vaša prva asocijacija kada pomislite na štrudlu?
Vraća li vas ta poslastica u neke bezbrižne momente iz detinjstva i možete li da osetite njen miris dok ovo čitate? Naše bake brižno su čuvale svoje sjajne recepte za pravljenje ovih magičnih slatkiša. Danas imamo naslednicu ove tradicije, koja svojim veštim rukama stvara sasvim nove ukuse štrudli, koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. O tome kako je došla na ideju da baš štrudle postanu njen biznis, otkriva nam Katarina Šuša, poznatija kao Fensi Štrudla.
Kako ste došli na ideju da Vaše poslastice budu „fensi štrudle“ i da pokrenete svoj biznis?
Sve je počelo spontano, iz ljubavi prema hrani i spremanju. Najveći vetar u leđa bila su moja deca. Spremila sam po prvi put u životu štrudlu svojoj deci i kada su je probali rekli su: „Jao mama, ovo je fenomenalno“. Zatim sam je odnela na degustaciju kod prijateljice, koja je profesionalni poslastičar i savetovala me je da što pre krenem da pripremam štrudle za prodaju. I tako je i bilo, ja sam počela da radim sa štrudlama. Otvorila sam Instagram nalog i sada isporučim i do 30 kilograma štrudle dnevno.
Promo
Postoje li neki uređaji koji su Vam olakšali pokretanje biznisa?
U mom poslu, pored ljubavi prema spremanju poslastica i kvalitetnih sastojaka koji su neophodni, dobro opremljena kuhinja je izuzetno važan faktor. Moram da napomenem da mi je veliki saveznik od početka bila Miele rerna. Prvo je bila jedna, a sada ih je više. Međutim i kada sam imala samo jednu rernu, ona je radila kao da ih je dve. Tome je doprinela mogućnost pečenja na dva nivoa, što mi je pomoglo da postignem sve kada se broj porudžbina povećavao. Ovo je bio prvi motiv zbog kog sam se odlučila za Miele rernu. Drugi razlog jeste činjenica da je ona, osim što je jednostavna za korišćenje, izuzetno jednostavna i za održavanje, a svima nam je poznato da nas nakon procesa spremanja hrane uvek čeka taj, još jedan važan posao – raspremanje i čišćenje kuhinje, koji Miele olakšava svojim funkcijama.
Koliko je odabir kulinarskih aparata važan za Vaš posao?
Odabir aparata je izuzetno važan, jer od toga zavisi standardan kvalitet poslastica, ali i količina koju je moguće pripremiti u jednom danu. Pored štrudli, sada su tu i torte i drugi kolači, tako da u mojim rernama istovremeno mogu da pečem štrudle i da, recimo, sušim kore, što za mene predstavlja veliku uštedu vremena i resursa. Makar je u kulinarstvu moguće nabaviti sjajne aparate koji će zameniti ručno mešanje, seckanje, mlevenje i ostale poslove koji su nekada oduzimali dosta vremena.
Da li biste neki aparat posebno preporučili iz sopstvenog iskustva?
Recimo da bi Miele rerna bila moja iskrena preporuka. Bilo da se profesionalno bavite kulinarstvom, da razmišljate kako da pokrenete svoj kulinarski biznis ili da jednostavno spremate hranu za svoju porodicu, ova rerna će vam značajno olakšati život, ali i dati sjajne rezultate posebno kada je ukus hrane u pitanju.
Promo
Hana, uspela si! Nataša i Dača 14 godina od razvoda ponovo zajedno FOTO
16/06/2025
3h
Danilo Ikodinović i Nataša Bekvalac ponovo zajedno
Dirala sam zabranjeno voće, goreću u paklu: Snežana Savić u 72. godini priznala svoj najveći greh
16/06/2025
5h
Snežana Savić priznala svoj najveći greh
16/06/2025
6h
Obrazovanje Zorice Brunclik pevačicu svrstava u red najobrazovanijih pevačica u našoj zemlji
Roštilj, bazen i dvospratna kuća kao iz bajke: Zavirite na ušuškano imanje Ivane Peters FOTO
16/06/2025
7h
Kuća Ivane Peters van Beograda prava je oaza u prirodi
Horoskop za 17. jun: Jedan znak krije emocije i od sebe samog, Jarčevi, nije dan za nove početke
16/06/2025
8h
Horoskop za 17. jun 2025. godine
Komentari (0)