Lifestyle

POMOĆ MLADIMA U TRAŽENJU POSLA: NIS i SOS Dečija sela Srbija održali ciklus edukativnih radionica

Kako bi pomogla mladima koji se nalaze u sistemu alternativnog staranja da se bolje pripreme za proces zaposlenja i pronalazak odgovarajućeg posla, kompanija NIS se priključila programu „Youth Can!“, koji zajednički realizuju Centar „Jaki mladi” i SOS Dečija sela Srbija. Predstavnici kompanije su učestvovali u radionicama čiji je cilj bila edukacija mladih u oblasti zapošljavanja i ekonomskog osnaživanja.

POMOĆ MLADIMA U TRAŽENJU POSLA: NIS i SOS Dečija sela Srbija održali ciklus edukativnih radionica

Radionice koje su održane u digitalnom formatu pohađalo je 47 mladih, uzrasta od 16 do 30 godina, a podršku su im pružili stručnjaci iz oblasti ljudskih resursa kompanije NIS.

Svoja iskustva o značaju održavanja ove vrste radionica podelila je Mila Đokić, učesnica programa „Youth Can!“: „Čini mi se da većina mojih vršnjaka ne pravi planove na duže staze, a meni je upravo to potrebno kako bih se osećala sigurno. Zato se rado uključujem u sve radionice koje organizuje tim Centra „Jaki mladi“. Prisustvovala sam i radionicama koje je organizovala kompanija NIS. Bile su mi izuzetno korisne. Sada mnogo lakše sastavljam svoju radnu biografiju i odlazim rasterećenija na razgovore za posao. Jako sam zahvalna edukatorki kompanije NIS koja nas je tokom radionica neprekidno podsticala da se aktivno uključimo i sa njom razmenjujemo iskustva. Bio je to dobar način da se oslobodimo i da eliminišemo predrasude da nas kompanije posmatraju drugačije s obzirom na to da dolazimo iz sistema socijalne zaštite.“

Promo

 

Deljenjem svojih iskustava i veština u oblasti zapošljavanja sa ovim mladim ljudima, eksperti iz NIS-a su im omogućili da na savremen i interaktivan način steknu praktična znanja od značaja za proces zaposlenja, što najčešće predstavlja osnovni i najznačajniji korak u osamostaljivanju.

 „Drago nam je da smo imali prilike da ovim divnim mladim ljudima omogućimo da saznaju više o tome kako mogu da se predstave u što boljem svetlu budućem poslodavcu i šta je to što mogu da izdvoje u svojim biografijama, a šta im može obezbediti prednost  u odnosu na druge kandidate“,  istakla je Mariana Petrović, HR biznis partner  u kompaniji NIS.

Promo

 

 

Komentari (0)

Loading