Lifestyle

Nova godina: Omiljeni praznik i vreme najboljeg provoda

Kako se približavamo kraju godine sve češće čujemo ono čuveno pitanje: gde ćeš za Novu godinu?

Nova godina: Omiljeni praznik i vreme najboljeg provoda

To pitanje označava važno skretanje u komunikaciji ka vedrijim temama. Odnosno ka temi koju svi vole jer Novu godinu kao praznik svi isčekuju kao neko atraktivno ostrvo u moru obaveza. Neki zbog godišnjeg odmora ili raspusta na fakultetima, drugi zbog prilike da uživaju sa svojim najmilijima. 

Svaka Nova godina Beograd ulepša na neki način, ne samo putem rasvete i otvorenih zabavnih sadržaja, već i zbog jedinstvene atmosfere. Baš ta lepršava, vesela i pomalo svečana atmosfera se oseća na ulicama, u kafićima i šoping centrima. Zato je preporučljivo svima da budu deo te lepe atmosfere i da je prenesu u svoje domove. 

Vreme za opuštanje

Period oko Nove godine je idealan za odmor i opuštanje. Ako ostajete u Beogradu za vreme novogodišnjih praznika, ne očajavajte što su vam izmakle prilike da negde otputujete. Beograd nudi pregršt sadržaja zbog kojih vam neće biti dosadno. Jedno od najlepših načina opuštanja, a u Beogradu jednostavno je dostupno mnogo lepih ugostiteljskih objekata koji nude sjajan ambijent i hranu. 

Pokloni

Važan deo praznične atmosfere su i pokloni. Treba se potruditi oko njih, a u Beogradu je to pred praznike lako izvodljivo zahvaljujući sve većem broju tržnih centara, praktično u svakom delu grada. Tu su i popusti koji se mogu iskoristiti da se pokloni nešto što će izazvati lepe emocije kod bliskih osoba. 

I sama kupovina može da bude provod ako se obavlja u dobrom društvu, uz obaveznu pauzu za kafu u nekom od obližnjih lepo dekorisanih kafića. 

Gde ćeš za Novu?

Najpre, odgovor na ovo pitanje ne mora da se odnosi na organizovan doček po beogradskim lokalima jer postoje i organizovani muzičko – scenski programi na čak dve lokacije u gradu. Prva je, uobičajeno, ispred Narodne skupštine, gde se očekuje najveći broj posetilaca, a druga na Promenadi u sklopu kompleksa Beograd na vodi. Nova godina Beograd podiže visoko na lestvici turističkih destinacija za doček, posebno kada se ima u vidu turizam na Balkanu

Kada je izbor lokala za doček Nove godine u pitanju, odluku zaista nije lako doneti. U ponudi su brojni klubovi, splavovi, kafići, ali i tradicionalne kafane. Mesto za doček se uglavnom bira prema vrsti muzike uz koju se želi dočekati Nova godina. 

Tradicionalne kafane i one novijeg datuma i modernijeg stila preferiraju narodnjake. Pretežno stare „kafanske“ narodnjake uz koje se veselimo na svakom većem skupu. Kafane bez daljnjeg pružaju provereno dobar provod, uz živu muziku malih orkestara, koji možda više odgovara starijim generacijama. 

Za one mlađe i dinamičnije splavovi su kao stvoreni jer pružaju znatno više mesta za igru i dinamičniju atmosferu. Doček na splavovima je naročito lep jer se u ponoć vatromet savršeno vidi sa pretežno zastakljenih terasa, baš kao i ostatak okićenog grada sa obe strane reke. 

Među splavovima se po popularnosti i atmosferi ističe nekolicina, što je lako primetiti prilikom rezervacije mesta. Jedan od najpopularnijih lokala na vodi je splav Tag koji je novijeg datuma, a ističe se izuzetno modernim enterijerom i sjajnom atmosferom. Splav Tag je poznat po žurkama sa živom muzikom koje se organizuju skoro svim danima u nedelji, dok se za doček Nove godine sprema niz iznenađenja. Proverite zašto je ovo omiljeno mesto mnogim osobama, ali najpre mislite na rezervaciju koju možete dobiti online. 

Promo

 

 

 

Komentari (0)

Loading