Lifestyle

VALENTINA DUKIĆ: Moj tim koji savršeno funkcioniše!

Koliko je život nepredvidiv, najbolje pokazuje slučaj uspešne preduzetnice koja je svoju diplomu ekonomiste ostavila po strani i otvorila salon ekskluzivnih venčanica “Sirena”, koji je za kratko vreme postao omiljena lokacija za sve buduće mlade. O poslu, izazovima, braku i porodici vlasnica Valentina Dukić govori za “Story”

VALENTINA DUKIĆ:  Moj tim koji savršeno funkcioniše!

Kad pogledate venčanice Valentine Dukić, shvatite da je u njih uloženo mnogo ljubavi, ali i vremena. Oni koji imaju biznise slične njenom, tvrde da je za uspešno poslovanje potrebna ogromna energija, a kad čujete da Valentina ima tri sina, zapitate se kako uspeva sve da stigne. Ukoliko znate da je završila ekonomiju i radila u banci, ne možete da razgovor s njom ne počnete pitanjem da li se bar jednom pokajala što je posao od devet do pet zamenila salonom venčanica "Sirena".

Promo

 

– Nijednog trenutka nisam pomislila da sam napravila pogrešan izbor. Više mi leži da budem dizajnerka venčanica nego ekonomista (smeh). Srećnija sam dok pravim skice ili razgovaram s budućim mladama nego dok sam radno vreme provodila u kancelariji. Naravno, tu je i druga strana medalje, a to je ogromna odgovornost jer ne smeš da razočaraš devojku koja je odlučila da se venča baš u tvojoj kreaciji. Ona želi da tog dana izgleda savršeno, a ja treba da se potrudim da i tako visoka očekivanja prevaziđem. Ako od sreće zaplače kad obuče venčanicu, znam da sam uspela.

Kad god smo se srele, bili ste veoma dobro raspoloženi, iako je sezona venčanja u punom jeku, pa radite bukvalno od jutra do mraka. Zar nikada ne pokažete da ste umorni ili da ste nervozni ako, recimo, iz Italije, gde se šiju vaši modeli, ne stigne pošiljka kada ste je očekivali?

- Trudim se da tako bude od trenutka kada ustanem, jer znam da negativnim stavom i odnosom prema ljudima ništa neću rešiti. Moj dan počinje već u šest ili sedam, a završava se oko dva posle ponoći. Kada je sezona venčanja u punom jeku, obaveze se utrostruče, pa ni neprospavane noći nisu retkost. Međutim, ne žalim se. To sam želela, a svaka majka će vam reći da joj je dovoljno da pogleda svoju decu pa da pola umora nestane. Uveče, kad se sinovi uspavaju, a i suprug, nastupa vreme za prikupljanje energije za sutra. Skuvam kafu, kad je lepo vreme odem na terasu, i uživam u tišini.

Promo

 

Nedavno ste, u intervjuu, pomenuli da vam suprug i majka veoma mnogo pomažu. Šta su njihovi “zadaci”?

- Mi smo tim koji odlično funkcioniše (smeh). Kada naiđu stresni trenuci, njih dvoje su tu da me saslušaju, uvere da će sve biti dobro, a kad imam nove ideje, očekujem da ih “aminuju”, što ne znači da ću se ljutiti ako imaju drugačije mišljenje. Naprotiv, dobro ću razmisliti da li su u pravu ili je moja zamisao, ipak, dobra. 

 

U oktobru ćete proslaviti 36. rođendan, a sa suprugom ste od osamnaeste godine. Kako ste se upoznali?

- Bio je to doček 2005. godine, a ja sam se potpuno neplanirano našla na žurki na kojoj je bio i on. Čim sam ušla u prostoriju, ugledala sam njega, onako visokog, lepog, crnog, u beloj košulji. Od tada zajedno koračamo kroz život, a budući da sam tada imala osamnaest, a on samo godinu više od mene, zajedno smo sazrevali. Zanimljivo je da nikada nismo imali neki ozbiljniji nesporazum. Svakodnevne sitnice odmah rešavamo.

Promo

 

Da li ste oduvek želeli da imate brojnu porodicu?

- Kada smo počeli da pričamo o našem budućem životu, rekla sam da bi bilo divno da imamo jedno ili dvoje dece, a hvala bogu, eto njih trojice (smeh). Međutim, imam utisak da mi ne bi bilo komplikovano ni da imamo petoro dece. Kada je kraj vas muškarac kao što je moj suprug, onda ništa nije teško. Verujte, ne preterujem s pohvalama (smeh). Ponekad čujem: “Kako si umela da odabereš pravog”, ali ko u osamnaestoj ume da bira? Ja sam samo imala sreću da upoznam dečka kome će porodica zaista biti na prvom mestu. Kada bih se opet rodila, ponovo bih učinila svaki korak.

Koliko sinovi imaju godina? 

- Osam, četiri i tri. Tata je stroži, a ja sam popustljiva, ali do određene granice. Do nje sve može, ali kad joj se približe, umem da podviknem. Nastojimo da razgovorom rešimo sve situacije i da im ukažemo šta je dobro. Moja priprema za roditeljstvo bila je vrlo temeljna (smeh). Kada sam imala dvadeset godina, dobila sam brata Marka. Igrom slučaja, kada je imao osam meseci, naša mama je zadobila ozbiljnu povredu zbog koje je pola godine bila gotovo nepokretna. Preuzela sam kompletnu brigu o bratu, od kupanja do hranjenja. Do njegove druge godine sam se budila čim se on probudi, učila ga prvim koracima... Ponosna sestra mora da kaže da je Marko postao uspešan tiktoker i pevač, a da njegov profil @markez.obr i “Jutjub” kanal MarkezOBR iz dana u dan imaju sve više pratilaca. Nedavno je objavio i svoju prvu pesmu “Fleka od vina”.

Promo

 

Ovo je godina istinske ekspanzije “Sirena” venčanica, koje su predstavljene i na Serbian Fashion Weeku. Da li je tačno da za septembar spremate nešto o čemu će se još više pričati?

- Da, ali još je rano da otkrivamo detalje. Ne volim “bombaste” reči, pa neću reći da spremam spektakl, ali je sigurno da će biti nešto zaista posebno. Prethodno ću petnaestak svojih venčanica predstaviti na Fashion Weeku na Siciliji. Sa zadovoljstvom sam privhatila njihov poziv, tako da već sada znam gde ću biti od 24. do 29. avgusta. Zanimljivo je da će venčanice, koje se izrađuju u Italiji, sada krenuti u tu zemlju, ali zajedno sa svojom dizajnerkom (smeh).

@valentinadukic_
@vencanice.sirena.beograd
@sirena_dresses_haljine
www.vencanicesirena.co.rs

Komentari (0)

Loading