Lifestyle

KOMPANIJA NIS PODRŽAVA BUDUĆE RODITELJE: Za nove nade

Imamo jednu dobru i jednu manje dobru vest za buduće roditelje i celu našu zajednicu. Najpre, ona dobra – prema nedavno objavljenim podacima, u Srbiji se u prvoj polovini 2022. godine rodilo 29.334 dece, odnosno 521 beba više nego u istom periodu prošle godine. Na dobrom smo putu da preokrenemo trend negativnog prirodnog priraštaja koji nas sve brine u poslednje vreme

KOMPANIJA NIS PODRŽAVA BUDUĆE RODITELJE: Za nove nade

Ali, manje dobra vest je da sve više parova ima problema sa reproduktivnim zdravljem. Prema nekim istraživanjima, danas se svaki sedmi par bori sa neplodnošću i prevazilazi brojne prepreke na putu do potomstva. Prepoznavanje ovog izazova i pronalaženje adekvatnog rešenja, od vitalnog je značaja za budućnost svakog društva.

Promo

 

Vlada Srbije učinila je novi korak kako bi pomogla parovima koji žele decu. U julu je usvojena uredba kojom je vantelesna oplodnja omogućena ženama starosti do 45 godina, umesto do 43, kao što je bilo ranije.

Promo

 

Međutim, kako se ovo pitanje tiče cele zajednice, potrebno je da se inicijativi pridruži što veći broj učesnika. Jedan od prvih je kompanija NIS, koja je u okviru programa „Zajednici zajedno“, izdvojila 118,5 miliona dinara za podršku porodicama u procesu vantelesne oplodnje, kao i za nabavku specijalizovane medicinske opreme koja će doprineti poboljšanju uslova za rad u zdravstvenim ustanovama. Pravo na prijavu za konkurs kompanije NIS ima 13 gradskih i opštinskih uprava koje učestvuju u programu „Zajednici zajedno“, kao i javne ustanove zdravstvene zaštite sa teritorije tih zajednica širom naše zemlje. Konkurs je otvoren do 26. avgusta, a više detalja možete saznati na sajtu www.nis.rs/zajednici-zajedno/

Ovaj dar kompanije NIS zajednici ujedno je i poziv ostalima da doprinesu zajedničkom cilju, kao i da nam dobre vesti postanu svakodnevica. A najlepšu vest dobijemo kada se  nove nade rode.

Komentari (0)

Loading