Lifestyle

Valentina Dukić: Svaka žena zaslužuje unikatnu venčanicu

Cenjena dizajnerka koja stoji iza brenda i salona venčanica "Sirena" za "Story" komentariše poznate mlade koje su ovog meseca rekle "da" i otkriva nam ekskluzivne informacije o svojoj novoj kolekciji koja će sigurno osvojiti sve one koje žele da sijaju na svom venčanju

Valentina Dukić: Svaka žena zaslužuje unikatnu venčanicu

Ovo leto je prošlo u znaku venčanja a, kao što vidite, i poslednji letnji broj “Storyja” ima ekskluzivnu svadbenu priču. Zbog toga smo poželeli da pričamo o venčanicama, a budući da smo želeli maksimalno kompetentnu sagovornicu, odmah smo se setili Valentine Dukić, cenjene dizajnerke venčanica i vlasnice salona “Sirena”.

Kada smo je upitali koja joj se venčanica, od onih koje smo nedavno videli na poznatim devojkama, najviše dopada rekla nam je:

– Sve mi se sviđaju, jer je svaka od tih divnih devojaka odabrala baš onu koja odgovara njenom senzibilitetu. Kad kažem da je svaka lepa na svoj način i da ne postoji ružna venčanica, reći ćete da sam ili diplomata ili da je u pitanju fraza, ali to je istina. U svetu venčanica kritikama nema mesta, jer su to zaista posebne haljine i svaka ima svoju bajku. Tu nema čak ni precizno određenog trenda. Mi, dizajneri, pokušavamo da svaku sezonu venčanica definišemo kroz neki pravac, ali se na kraju sve svede na dva osnovna kroja, a to su “princeza” i “sirena”. Svaka devojka, shodno svom karakteru bira model, a ne može se zanemariti ni pitanje da li je reč o građanskom ili crkvenom venčanju, a nije beznačajno ni da li će se “da” reći na nekom salašu, na moru ili u gradu.


Da li vam se dopadaju venčanice Saške Veselinov?

- Obe su veoma lepe i odlično joj stoje, a za nijansu bih prednost dala onoj koju je nosila na moru, jer je pomalo neobična. Volim kad se devojke osmele da odaberu model koji odskače od onoga na šta smo navikli.

 

https://www.instagram.com/p/CeyDGNxMCeP/?utm_source=ig_web_copy_link

 


Ako se ne varam, sve devojke koje su se ovog leta udale nosile su dugu venčanicu, osim glumice Tihane Lazović. Koliko su prisutne venčanice koje “otkrivaju noge”?

- Ona koju smo videli na supruzi Baneta Trifunovića ne spada u “standardne”, ali savršeno ilustruje ono što sam upravo govorila – model venčanice određuje senzibilitet devojke koja će je nositi. Tu je razlika između “ova venčanica je lepa” i “ova venčanica je kao stvorena za tu mladu”. Podrazumeva se i da će svaki iskorak od standarda izazvati veću pažnju svatova, a ako je mlada poznata, o venčanici će se pisati i pričati. Meni se dopada što je Tihana odustala od klasike.


Venčanica Nine Seničar nema ni cirkone, ni čipku, a ona u njoj izgleda “kao milion dolara”.

- To je stil venčanice kakvu je nosila Milica Mandić, koja je nama ukazala poverenje birajući naš model, a mogu da se pohvalim da sam još pre dvanaest godina i sama odabrala sličan model za svoje venčanje, mada tada nisam ni sanjala da ću se baviti ovim poslom. To su, u pavom smislu reči, bezvremene venčanice, a trag sezone u kojoj se nose daju detalji. U takvim venčanicama, upravo zbog prefinjenosti, često vidite devojke “plave krvi”. Mogu da se rade od vrhunskog američkog satena, ali su u tom slučaju prilično teške, pa se uglavnom bira najkvalitetnija svila.

 

 


Dešava li se da devojka dođe i kaže da želi venčanicu poput one koju je nosila neka
poznata mlada?

- Vrlo često i, ako baš insistiraju, napravimo im repliku ili u salonu nađe neku koja podseća na model sa fotografije, ali uglavnom ih uverim da će biti zadovoljnije ako osmislimo nešto što će biti odraz njihovog stila. Za taj poseban dan devojka zaslužuje nešto unikatno. Toliko je divnih venčanica da sam potpuno sigurna da svaka mlada, bez obzira na građu tela, može naći onu koja joj savršeno odgovara.


Pre par dana ste na @vencanice.sirena.beograd obećali nešto “još bolje, još jače u sledećoj sezoni”. Šta je to?

- Još u julu smo počeli da stvaramo kolekciju za 2023. godinu. Nisam sklona preterivanju, ali sam sigurna da će haljine koje pravimo biti pravi spektakl. Verovatno ste po mojim pohvalama venčanicama koje odstupaju od “standarda” mogli da zaključite da uvodimo takve modele. Uz bele i nijanse slonove kosti biće i venčanica u nežnim nijansama drugih boja, pa 3D aplikacije, a već sam nabavila čipku koja me je oduševila.

@valentinadukic_
@vencanice.sirena.beograd
@sirena_dresses_haljine
www.vencanicesirena.co.rs

Komentari (0)

Loading