Lifestyle

OVOG PROLEĆA CVETAJTE UZ PUTOVANJA

Stigli smo do marta, a to znači samo jedno - stiže proleće i kreće sezona cvetanja. Osim bukvalnog cvetanja, podrazumevamo i figurativan pojam koji se odnosi na viši nivo energije, želju za provođenjem više vremena napolju i otkrivanje novih predela.

OVOG PROLEĆA CVETAJTE UZ PUTOVANJA

Shutterstock

Osim benefita za mentalno zdravlje, postoje razne pogodnosti i za fizičko kao što su veći nivo vitamina D i povećan nivo serotonina, što direktno utiče na raspoloženje i energiju.

Kad smo kod otkrivanja novih predela, proleće je savršeno vreme da priuštite sebi city break putovanje i istražite nove kulture. Gradovi su u proleće obično puni šarenolikih vrtova, parkova i otvorenih terasa lokalnih kafića. Osim toga, proleće je vreme kada se gradovi najbolje istražuju peške ili biciklom, jer su temperature prijatne, a priroda u punom sjaju. Samim tim spajate lepo i korisno jer ćete uz samu rekreaciju uživati u iznenadnim susretima sa lokalnim umetnicima, prodavcima i stanovništvom. Ovo je najbolji način da osetite impuls određene destinacije.

Shutterstock

 
 

Da ne zaboravimo i hedonističke momente, zamislite sebe kako uživate u jutarnjoj kafi dok posmatrate grad koji se budi, ili večernjem piću uz zalazak sunca. To su trenuci kada vreme staje i kojih se sećamo retroaktivno tokom celog života. 

Za ljubitelje kulture, proleće je takođe vreme kada se otvaraju mnogi izložbeni prostori, muzeji i galerije, što vam omogućava da iskusite i upoznate kulturnu baštinu grada. Sve u svemu, city break putovanja su prilika za uživanje u prijatnoj klimi, nezaboravnim pejzažima i lokalnim običajima. 

Shutterstock

 

Ukoliko razmišljate o ovoj opciji, imamo rešenje za vas, koja podrazumeva minimalan napor, a maksimalno uživanje. Filip Travel, agencija koja ove godine slavi punih 30 godina nudi bogat program prolećnih putovanja. 

 

Iskoristite odmor da osetite vrelu krv Španije, popijete kafu uz pogled na očaravajuće karijatide u Atini, zasladite se lokumom, baklavom ili kadaifom u Istanbulu, bacite novčić u fontanu Di Trevi u Rimu kako bi vam se ispunila želja, ili slušate Fado - muziku koja leči i koja je duša Portugala.  Zaljubite se u Pariz i spoznate italijansku filozofiju uživanja.

Shutterstock

 

Ovo su samo neki od predloga kako možete provesti svoj odmor za vreme uskršnjih i promajskih praznika, a FIlip je tu da se pobrine da se vratite sa najlepšim uspomenama na evropske metropole.

Posetite sajt www.filiptravel.rs i informišite se o kompletnoj ponudi.

Komentari (0)

Loading