Lifestyle

Saveti iskusnog pustolova: Kako besplatno putovati, a videti svet i boraviti u hotelima sa pet zvezdica?

Autor: | 26/11/2017

Saveti iskusnog pustolova: Kako besplatno putovati, a videti svet i boraviti u hotelima sa pet zvezdica?

Belgijanac Džon Lolos je proputovao ceo svet, a nije ništa platio?! Takvu šansu ima svako ko voli da fotografiše!

Belgijanac je pre nekoliko godina bio poput sasvim običnog, mladog zaljubljenika u putovanja koji na svojim avanturama voli da snima prirodu, ljude i zanimljivosti koje mu zapnu za objektiv, pa ih je povremeno objavljivao na Instagramu. Kad je primetio da mu broj lajkova raste počeo je da objavljuje svaki dan, a ubrzo nakon što je usavršio svoju rutinu primetile su ga turističke organizacije, pa čak i National Geographic.

Tada je počeo da razmišlji kako svoju strast da pretvori u posao i kontaktirao je različite partnere, prvenstveno turističke agencije.

- Za godinu dana sam proputovao Australiju i Novi Zeland. Bavio sam se svim aktivnostima u prirodi koje su mi pale na pamet i nisam potrošio ni novčić - kaže Belgijanac koji trenutno putuje bez previše planiranja, odlazi gde mu padne na pamet, a za putovanja ga inspirišu priče ljudi koje upoznaje, kao i tekstovi koje pročita.

Napravite savez

Ukoliko volite da snimate i objavljujete fotografije na Instagramu, ali želite više obožavatelja imaćete više izgleda ako se udružite s nekim ko deli vaš hobi i strast. Jedan od algoritama koje Instagram koristi kako bi povećao broj objava je količina komentara koji se objavljuju putem interneta nakon objave. Da biste je povećali napravite "savez" o komentarisanju s prijateljima čim stavite novu fotografiju na vaš profil.

Zlatno pravilo

Sadržaj je uvek bitan pa objavljujte čiste, oštre i privlačne fotografije snimane iz zanimljivog ugla ili sa neuobičajene lokacije. Još ako možete ujednačiti boje ili ton fotografija stvorićete prepoznatljiv izgled. Kratki opis koji poziva na akciju takođe je dobrodošao, a kako to čine najbolji proučite na najposećenijim Instagram profilima.

Објава коју дели Tanja ? (@misscosmic1983) дана 26. Нов 2017. у 5:25 PST

#hashtagujpametno

Prilikom stavljanja hashtagova odmah možete videti broj korisnika koji ih trenutno koristi. Iako može delovati primamljivo da na svoju sliku stavite najpopularniji, to nije uvek dobra ideja jer će vaš post biti slabo vidljiv. Bolje je staviti hashtag koji se pojavljuje 900.000 puta kako biste se izdvojili iz mase, a ipak objavili ono što se klikće.

Čist račun, duga ljubav

"Zdravstveni karton" Instagram profila je takođe važan, a "zdravlje" narušavaju neredovne objave koje smanjuju vidljivost i izglede za prikupljanjem novih obožavatelja, kao i druge greške poput čestih promena profilnih slika ili opsesivno lajkovanje, odnosno nizanje nerelevantnih profila na popisu omiljenih.

Besplatan smeštaj

Nakon što skupite najmanje 50.000 pratilaca vreme je za akciju. Povežite se s hotelima kojima ćete ponuditi objave u zamenu za besplatan smeštaj, restoranima u luksuznim hotelima ili turističkim agencijama.

Budi drugačiji

Naučite nove veštine i uložite u znanje oko snimanja videa, izrade grafika ili ilustracija kako biste se izdvojili iz mase i ponudili im dodatnu vrednost. Pritom imajte na umu da nećete biti prvi sa takvim zahtevima pa razmislite kako pristupiti i poslati mejl koji će biti otvoren, a ne izbrisan nakon letimičnog pogleda. Mejl s predmetom poput "VIP rezervacija" jedan je od primera onih koji su dovoljno intrigantni da se otvori.