Lifestyle

Klinika Olymp : Lak i bezbedan put do savršene lepote

Upoznajte doktore Predraga Matejina i Darija Lizatovića, hirurge koji ostvaruju snove o lepoti žena i otkrivaju tajne i zablude o estetskoj i rekonstruktivnoj medicini, te kako da je iskoristimo na najbolji mogući način

Klinika Olymp : Lak i bezbedan put do savršene lepote

Clinic Olymp

„Clinic Olymp“ nije fabrika lepote, ona je majstorska radionica, umetnički atelje, u kojem se svakome pristupa s posebnom pažnjom i predanošću. U njoj se slavi i stvara umetnost, ispravljaju nesavršenstva i uklanjaju nezadovoljstva kako bi na površinu izašlo sve ono što nas čini lepima iznutra – piše na sajtu ove poznate novosadske klinike. Tu umetnost stvaraju njihovi hirurzi. Ovog puta, upoznali smo doktora Predraga Matejina, koji nam je pričao o liftingu i liposukciji i dr Darija Lizatovića, koji nam je otkrio detalje vezane za operacije grudi i tretmane filerima.

 

GRUDI

Najčešće se radi povećanje grudi, a prvo pitanje je šta žena želi da postigne operacijom. Potom se, naravno posle pregleda, razgovara o obliku i veličini implantata. Veliku ulogu igra konstitucija celog tela, jer nije isto da li je građa sitnija ili krupnija, da li je žena viša ili niša, a u obzir se uzimaju i širina grudnog koša i baze grudi. Uvek sugerišem da se ne ide na prevelike implantate, a orijentir je – širina implantata ne treba da prelazi širinu vlastitih grudi.

Oporavak: Prva dva dana je potrebno mirovati i piti tablete protiv bolova, koji su po klasifikaciji umereni, a posle tog vremena postaju laki, pa se lekovi uzimaju po potrebi. Rane zarastu za dve nedelje, posle tri nedelje su dozvoljene umerene aktivnosti, a za sportske je potrebno pet-šest nedelja.

Implantati najnovije generacije su napravljeni tako da uz njih dobijate doživotnu garanciju.

mr sci. dr Predrag Matejin

 

Posle povećanja, najčešće se radi podizanje grudi i smanjenje.

Smanjenje se radi kod žena kojima veličina grudi stvara teškoće u svakodnevnom funkcionisanju, a podizanje uglavnom zato što su se grudi opustile posle nekoliko trudnoća ili zbog znatnog gubitka težine, koji je doveo do njihovog smanjenja i viška kože, kao i zbog starenja.

 

LIFTING

Fejslifting predstavlja jednu od najkompleksnijih, ali i najefikasnijih metoda podmlađivanja lica na polju estetske hirurgije. Nesporni su rezultati koje daju neinvazivne metode poput lasera ili filera, ali je fejslifting zadržao svoju kraljevsku poziciju u pogledu trajnosti rezultata.

Anestezija i oporavak: Parcijalni liftinzi mogu da se rade u analgosedaciji, ali veći zahvati zahtevaju opštu anesteziju. Pacijenti posle operacije ostaju u bolnici 24 sata, pod stručnim nadzorom, a onda se, u skladu s nalazom, otpuštaju na kućno lečenje. Oni nam prijavljuju umeren intenzitet bola u prvim danima nakon operacije, što uspešno kupiramo analgeticima. Možda najveću neprijatnost predstavlja osećaj pacijenata “kao da im je lice u tesnom kavezu” što, naravno, vremenom prolazi.

Trajnost rezultata: Efekat traje ZAUVEK. Biološki sat se može vratiti unazad, ali se ne može zaustaviti. Proces starenja će se nastaviti, ali će zauvek ostati korist od ove operacije, koja se ogleda u izgledu koji je stalno mlađi petnaestak godina.

Parcijalni liftinzi kod mlađih osoba mogu da daju veoma dobar rezultat.

*Jedan od njih je temporalni lift, koji je u poslednje vreme veoma tražen, a podrazumeva zatezanje ivice obrva, usled čega se dobijaju tzv. “mačkaste oči”.

*U temporalnom (slepoočnom) predelu se radi i “S-lift” – vertikalnim zatezanjem se osim uglova

obrva i oka, može delovati i na jagodice, pa čak i na predeo donje vilice.

*Mid face lift je usmeren na središnji deo lica.

dr med. Dario Lizatović

 

FILERI 

U našoj klinici se uglavnom koriste hijaluronski fileri, eventualno oni koji sadrže kalcijum-hidroksiapatit, koji potencira učinak hijalurona. Budući da molekule hijalurona imamo u svom telu reakcije na njega su izuzetno retke, jer ga organizam ne prepoznaje kao strano telo.

Šta sve može hijaluron? Uglavnom je cilj izgledati mlađe, odmornije i atraktivnije, a sve to može da se uradi hijaluronom. Mlade osobe obično žele atraktivnost, a to se uglavnom dobija povećanjem volumena usana i jagodica. Osobe u srednjoj životnoj dobi, koje se žale na umoran izraz lica i opuštenost kože, hoće da ponište rezultate starenja. U tim slučajevima hijaluron koristimo tako da dodamo volumen tamo gde se vremenom izgubio, da crtama lica damo izražajnost.

Kada je pravo vreme za hijaluron: Ako imate nešto što vam smeta, a hijaluronom se može popraviti – nikad nije prerano. Što se ranije vaše lice sretne sa hijaluronom, starenje kože će biti usporenije. S druge strane, čućete “prestara sam da počinjem sa hijaluronom”, što takođe nije tačno. I u starijim godinama se može napraviti rezultat hijaluronom, ali su tada neophodne veće količine.

Dugotrajnost efekata: Hijaluroni koji se plasiraju bliže površini, a gustina im je manja – traju nešto kraće, dok oni koji imaju veću gustinu i apliciraju se direktno na kost traju znatno duže. Hijaluron u usnama u proseku traje devet meseci, a oni koji su u području vilice ili jagodica – godinu do godinu i po.

(Ne)umerenost: Dugotrajno korišćenje hijalurona, na umeren način, daje kumulativan efekat, bez negativnih uticaja. To je dokazano. Primer umerenog je kada okolina kaže “izgledaš mlađe, odmornije”, a ne “šta si radila s licem”. To je granica! Sve dok je ne pređete, pa se izdaleka vidi da je nešto rađeno, hijaluron je alat koji daje odlične rezultate, a može se koristiti niz godina.

 

LIPOSUKCIJA

Liposukcija (usisavanje masnog tkiva) je jedan od najpopularnijih i najčešćih zahvata u estetskoj hirurgiji, a vrši se na stomaku, bokovima, nadlakticama, bedrima, potkolenicama i zadnjici. Važno je imati u vidu da liposukcija, primarno, ne rešava problem prekomerne telesne težine, nego služi oblikovanju figure tela, a sve kroz uklanjanje viška potkožnog masnog tkiva i ublažavanje celulita.

Ovu operaciju često kombinujemo s drugim zahvatima, poput lipofilinga lica, zatezanja stomaka, a sve je popularniji i „Brasilian Butt Lift“ – povećanje zadnjice sopstvenim masnim tkivom, koje je prethodno iz predela stomaka, struka i butina uzeto upravo metodom liposukcije.

Oporavak: Posle intervencije pacijent mesec dana nosi steznik, koji koži ne dozvoljava da se

opusti i “padne” i ublažava bolove pri kretanju. U prvoj nedelji oporavka od operacije savetuju se kretanje po kući i kratkotrajne šetnje, dok potpuni oporavak i vraćanje svakodnevnim aktivnostima zavisi kako od obima samog zahvata, tako i od mesta tretirane regije. Savetujemo da se tri nedelje posle liposukcije krene s masažama kako bi se limfnim drenažama izbacili svi produkti koji su se akumulirali ispod kože, a i da bi se podstaklo pravovremeno dobijanje željene figure.

Velike, zahtevne operacije, kao što su podizanje i redukcija grudi, abdominoplastika ili fejslifting treba da rade hirurzi sa iskustvom i, naravno, isključivo plastični hirurzi.

Više informacija pronađite na sajtu https://clinicolymp.com/

Komentari (0)

Loading