Lifestyle

Pametno pakovanje: 5 saveta za putovanje bez stresa

Spakujete se ekonomično i ciljano, maksimalno iskoristite mesto u prtljagu i putujete bez stresa

Pametno pakovanje: 5 saveta za putovanje bez stresa

Freepik

Pakovanje je za mnoge najstresniji deo putovanja. Danima razmišljamo šta da ponesemo i koje stvari su nam najneophodnije. Sa jedne strane, bojimo se da ne preteramo, jer hotelski i apartmanski smeštaji nisu previše prostrani, te će nam višak stvari praviti nepotreban nered. Sa druge, ne želimo da nam nešto zafali i tako nam upropasti toliko željene dane odmora. 

Odvojili smo nekoliko korisnih saveta i trikova za što efikasnije pakovanje i putovanje bez stresa.

1. Napravite listu pakovanja

Ključ svake dobre organizacije je plan! U ovom slučaju je to lista pakovanja jer čak i oni putnici sa najviše iskustva zaborave neophodne stvari, a sa kontrolnom listom takav propust je malo verovatan. Napravite listu bitnih stvari, popakujte sve po redu i pred sam put odvojite 10 minuta za finalnu kontrolu.

2. Urolajte odeću ili ponesite vakum kese

Radi maksimalnog korišćenja kapaciteta vašeg kofera poslužite se trikom rolanja odeće ili iskoristite pametne vakum kese koje će  smanjiti zapreminu vaše garderobe. Na taj način možete da spakujete više stvari a ujedno ćete i napraviti dodatnu zaštitu garderobe od eventualnog oštećenja ili neželjeno prosutih kremi za sunčanje koje ostavljaju fleke (svima nam se to barem jednom desilo, zar ne?).

3. Ponesite omiljene grickalice da prekratite sebi put i utolite glad

Ukoliko putujete sami, u paru ili sa decom put nas uvek čini gladnijim nego što zapravo jesmo. Čekanje na granicama, monotona vožnja, i drugi neizbežni faktori svakog putovanja učine nas i naše najmlađe uvek gladnim. Najbolji saveznik za svako putovanje je svakako Plazma koja je tradicionalno neizostavan saputnik prilikom odlaska na letnje avanture. 

A da je Plazma – Za svaki put uvek puna iznenađenja, ovog leta pokrenula je veliku letnju nagradnu igru „Putovanje puno Plazme“ u u kojoj počev od 10. jula možete osvojiti dnevne, nedeljne ili glavnu nagradu – fantastični Plazma kamper Coral Axess 650.

Kao dosledni saputnik svakog putovanja u periodu od 10. jula do 14. avgusta 2023. godine Plazma nagrađuje svoje verne potrošače nagradama punim Plazme. Pored glavne nagrade fantastičnog Plazma kampera Coral Axess 650, dobitnike svaki dan očekuje 10 Plazma kofera, dok će četiri srećna dobitnika osvojiti Opel Crossland automobil.

Sve što je potrebno da uradite jeste da kupite minimum 450 grama Plazme, sačuvate račun i pošaljete SMS poruku na broj 5544 sa brojačem računa koji se nalazi na kraju računa ili da unesete kod na www.plazmanagradnaigra.rs.

4. Držite sve elektronske uređaje, kablove i punjače u posebnoj torbici ili organizatoru

Držite svu elektronsku opremu u posebnoj pregradi, vrećici ili zaštitnom organizatoru. Osim što ćete ih brže locirati jer baterija nam se uvek isprazni u najgorem trenutku, zaštitićete svoju opremu od pregrejavanja ili drugih eventualnih oštećenja.

5. Koristite transportne kese za nakit i male torbe za ogrlice, minđuše, narukvice i prstenje

Freepik

 

Ukoliko putujete sa nekim skupljim nakitom, predlažemo vam da ga ili nosite na sebi ili da ga spakujete u posebnu vrećicu. Na taj način ćete se obezbediti od neželjenih oštećenja.

Prilikom sledećeg putovanja nadamo se da će vam ovi jednostavni trikovi olakšati stresan proces pakovanja, a ako i dođe do neželjenih situacija, predahnite, gricnite Plazmu i uživajte u predstojećoj avanturi.

Srećan put!

Komentari (0)

Loading