Lifestyle

Macho devojčice i dečaci će spasti svet. Pogledajte šta su nas naučili mlađi od nas

Devojčice i dečaci, generacije na kojima sve(t) ostaje, odrastaju u internet eri, univerzumu ekspanzije društvenih mreža, interaktivnog i raznolikog šarenog sadržaja, koji ima za cilj da ih konstantno zabavlja iz minuta u minut

Macho devojčice i dečaci će spasti svet. Pogledajte šta su nas naučili mlađi od nas

Promo

Pored zabave, na velika vrata kroz portal savremenih komunikacija ušetala je pojava koja je ogroman problem za celo društvo, a zove se digitalno nasilje i manifestuje se kroz zloupotrebu slobode izražavanja i širenja govora mržnje, koji nesumnjivo negativno utiče na svakog pojedinca. Ova pojava naročito pogađa tinejdžere, koji su jedna od najosetljivijih kategorija i još uvek nisu dovoljno spremni na komentare koji mogu izuzetno da ih povrede i ugroze im razvoj ličnosti.

Promo

 

Znamo da ovaj svet ostavljamo mnogo mlađima od nas i zato smo poželeli da ih čujemo, da saznamo njihovo viđenje, ali istovremeno i da ih podstaknemo da ovaj svet učine mnogo boljim mestom za sebe i svoje drugarice i drugare.

Zato smo tokom „Teen Talk” konferencije, na kojoj je slatki pokrovitelj bio „Frikom”, organizovali jednu anketu s pitanjem „Kako se ponašaju pravi macho dečaci i devojčice“ i odgovori koje smo dobili su nas dodatno raznežili, ali i ulili nadu da će buduće generacije ipak spasti ono dobro u svima nama.

Promo

 

„Devojčice treba da budu hrabre, uporne i jake, a dečaci džentlmeni i kavaljeri” samo su jedan u nizu komentara, a u kutiji za odgovore ih je bilo više od 200 i ono što nas je dodatno obradovalo jeste to što su svi do jednog bili izuzetno ohrabrujući i podržavajući.

U nastavku možete pročitati šta su nam još macho dečaci i devojčice poručili u vezi s pravim vrednostima i lepim ponašanjem:

„Da podržavaju svoje drugare i ne budu nasilni“.

„Macho dečak bi trebao da bude pametan, da ima dobre ocene, da ne preti drugima tučom zato što je jači. Treba da bude dobar prema drugim dečacima i devojčicama“.

„Treba da se međusobno poštujemo i da budemo dobri jedni prema drugima“.

Promo

 

„Macho dečaci i devojčice bi trebalo da budu tolerantni, saosećajni, mislim da ne treba da se obaziru na to šta ko nosi i da komentarišu“.

„Trebaš biti srećan u onome što radiš dok jedeš Macho“.

„Da imaju optimizam, veru i snagu u sebe“.

„Dobro da se ponašaju i budu Macho“.

„Biti čovek“.

„Svi treba da budemo odgovorni. Moramo poštovati jedni druge“.

„Macho dečaci i devojčice štite jedni druge međusobno“.

Da bi macho dečaci i devojčice sebe razvili na pravi način i uspeli da ostvare svoje ambicije, moraju da budu podržani, da budu shvaćeni i prihvaćeni, da budu ohrabreni da pokažu kako treba da se ponašaju i, kao što glasi poslednji komentar, treba da se štite međusobno. A to isključuje bilo kakvu vrstu digitalnog nasilja.

U godinama formiranja svojih identiteta, stavova i afiniteta, svako verbalno nasilje nastalo usled različitosti ili nerazumevanja okoline može u velikoj meri da utiče na njihovo mentalno stanje i odvede razvoj njihove ličnosti u pogrešnom smeru.

Zato je brend „Frikom”, podržavajući „Teen Talk” konferenciju i organizujući ovu anketu, želeo da pokaže da naši najmlađi ipak znaju da cene i prepoznaju kvalitete poput kulture, saosećajnosti i dobrote.

U centru razgovora na konferenciji bila je dobrobit svih tinejdžera, ali i mladih osoba, kao i podrška u formiranju njihovih ličnosti. „Frikom” je celom događaju dao jednu novu dimenziju ovom anketom, a odgovori učesnika ohrabruju i predviđaju lepu budućnost.

 

Komentari (0)

Loading