Lifestyle

Kolašin Valleys – prvi planinski rizort na ski stazama u Crnoj Gori

Crna Gora više od decenije ostvaruje rast prihoda od turizma i značajan portfolio investicija u luksuzne destinacije na moru ali i na planinima gde je primat u razvoju i rastu poslednjih godina preuzeo Kolašin.

Kolašin Valleys – prvi planinski rizort na ski stazama u Crnoj Gori

Foto: Mitar Mitrović

Pored nekoliko gradskih hotela, na samom skijalištu Kolašin razvija se Kolašin Valleys, prvi hotelsko-rezidencijalni kompleks na ski stazama u Crnoj Gori. Celogodišnji planinski rizort sa hotelskim kapacitetima i kolekcijom ekskluzivnih vila - šalea (chalets) smešten je u bajkovitom alpskom ambijentu na padinama Bjelasice, uz izvanredno skijalište sa trenutno 42 kilometra ski staza. 

Foto: Mitar Mitrović

 

 

Planinski rizort na nadmorskim visinama 1450 i 1600 metara, čiji projekat potpisuje Ecosing, globalno renomirani kanadski studio za planiranje skijališta, ove zimske sezone otvoriće vrata svog prvog hotela, Swissotel Resort Kolašin. 

„Naša vizija uključuje pozicioniranje Kolašin Valleys u vodeći planinski rizort u Jugoistočnoj Evropi, koji nudi izuzetne usluge i iskustva i to ne samo zimi. Otvaranje naših hotela, ove i u narednih pet godina, deo je ambicioznog plana razvoja područja Bjelasice koji podrazumijeva i izgradnju 141 kilometra skijališnih staza. Time Bjelasica, uz naš rizort postaje vodeći u širem regionu“, saopštio je Marko Gvozdenović, predstavnik Kolašin Valleys na prezentaciji tog planinskog kompleksa u Beogradu.

Foto: Mitar Mitrović

 

 

Otvaranje četiri hotelska objekta sa 317 jedinica u planu je do kraja sledeće godine, a u naredne tri godine dodatnih šest objekata, čime će hoteli raspolagati sa više od 700 smeštajnih jedinica. U trogodišnjem planu je i razvoj najmanje 30 ekskluzivnih planinskih šalea (chalets), te brojni drugi sadržaji i ekskluzivni lokali, restorani, barovi, wellness i SPA centri i druge pogodnosti. 

Foto: Mitar Mitrović

 

 

„Cilj nam je da stvorimo ekskluzivan planinski rizort koji se ističe u regionu i privlači posetioce tokom cele godine širokim spektrom hotelskih kapaciteta i usluga. Planiramo da uspostavimo izuzetnu investicionu priliku kroz aktraktivan program rentiranja i povraćaj investicije, kao i vrhunsku destinaciju, koja nudi nenadmašna iskustva za one koji traže dom za odmor ili avanturu u srcu Crne Gore“, dodao je Gvozdenović.

Foto: Mitar Mitrović

 

 

Kolašin Valleys obuhvata dva povezana ali različita ski sela: 1450 Nest i K16 Peak. Oba su ski-in/ski-out destinacije. 1450 Nest je nastao na lokaciji najstarijeg i najpoznatijeg crnogorskog ski centra. Živopisna atmosfera, orijentisana na dinamičan život čini ga idealnim mjestom za one koji traže živahno, aktivno i energično okruženje. K16 Peak je novi crnogorski ski centar, idealan za porodice, koji nudi mirnije i skrovitije okruženje, u kombinaciji s raskošnim i savremenim sadržajima koji uključuju vrhunske restorane, glamurozne butike i tržni centar.

Foto: Mitar Mitrović

 

 

U naselju K16 Peak biće otvoren u zimskoj sezoni 2023/24 Swissôtel resort Kolašin, kao prvi planinski hotel tog brenda na Balkanu. Hotelski kompleks ponudiće 201 modernu i udobnu smeštajnu jedinicu za ljubitelje ski-in/ski-out koncepta i aktivnosti na snegu, kao i letnjeg odmora na planini, uz planinarenje, boravak u prirodi i druge letnje planinske atrakcije. Gosti će moći da uživaju u sofisticiranim restoranima, aperitiv baru, SPA centru, koristiće usluge skijašnice i druge pogodnosti.

Foto: Mitar Mitrović

 

 

Kolašin Valleys je smešten na skijaškim stazama na najzelenijoj crnogorskoj planini Bjelasici, između Nacionalnog parka Biogradska gora, Moračkih planina i Komova i kanjona Tare pod zaštitom UNESCO-a. 

U narednih pet godina Kolašin Valleys će u oba sela raspolagati sa 16 hotelskih i sedam apartmanskih objekata spratnosti do najviše četiri etaže, izgrađenih od francuskog ariša i kamena; 73 planinske kuće (chalets), restorane i barove, SPA centar vrhunske klase te savremeno opremljene skijašnice i druge sadržaje za boravak tokom cele godine. Skijalište Kolašin raspolaže sa 42 kilometra ski staza od 141km koliko je u planu.

Foto: Mitar Mitrović

 

 

Pored radova na objektima hotela Swissôtel Resort Kolašin, pri završetku su i radovi na hotelu Grand Chalet u naselju 1450 Nest, koji će biti otvoren sledećeg leta a završava se gradnja prvih planinskih vila. 

Foto: Mitar Mitrović

 

 

Projekat planinskog rizorta potpisuje kanadski studio za planiranje skijališta, Ecosign, koji je i autor prostornog plana regionalnog razvoja Bjelasice i Komova, a dizajnirao je više od 400 skijališta i ski sela za poslednje tri zimske olimpijade.

Komentari (0)

Loading