Lifestyle

Koji su najčešći razlozi za uklanjanje mladeža?

Mladeži su više od estetske pojave na koži. Dok neki od njih dodaju na šarmu, drugi mogu ukazivati na to da je neophodno zakazati pregled kod lekara specijaliste.

Koji su najčešći razlozi za uklanjanje mladeža?

andrija damnjanovic

Razumeti kada i zašto ukloniti mladež ključno je za zdravlje i lepotu vaše kože.

Sedam najčešćih razloga za uklanjanje mladeža (ovo bi trebalo da bude H2)

1. Estetski razlozi

Mladeži na licu ili drugim vidljivim mestima mogu uticati na samopouzdanje. Uklanjanje mladeža iz estetskih razloga često je prvi korak ka većem zadovoljstvu sopstvenim izgledom.

andrija damnjanovic

 

2. Mladeži koji se nalaze na mestu trenja

Mladeži koji su izloženi stalnom trenju ili povređivanju, na primer na vratu ili području bretele ili u predelu pojasa, mogu biti izvor nelagodnosti i često se uklanjaju radi udobnosti.

3. Povređeni ili mladeži koji krvare

Ako je mladež povređen ili krvari, savetuje se njegovo uklanjanje. Ovi simptomi mogu ukazivati na potencijalne probleme.

4. Promene u boji mladeža

Dramatične promene u boji mladeža, posebno ako postanu veoma tamni ili šareni, signal su za brigu i pregled.

5. Nagle promene u veličini mladeža

Mladeži koji naglo porastu zahtevaju pažnju lekara , a često i uklanjanje, posebno ako su veći od šest milimetara u prečniku.

6. Asimetrični mladeži sa nepravilnim ivicama

Mladeži koji su asimetrični ili imaju nepravilne ivice mogu biti indikator rizika i trebalo bi da ih pregleda stručno lice.

7. Visokorizični mladeži

Mladeži koji spadaju u visokorizične su displastični i kongenitalni nevusi. Oni imaju veliki rizik od maligne alteracije u jedan od najopasnijih tumora - maligni melanom. Procenat rizika prema kliničkim studijama ide od 7 do 10%. Preporuka je njihovo preventivno uklanjanje.

Redovan pregled mladeža (ovo bi trebalo da bude H2)

Redovni pregledi mladeža neophodni su za ranu detekciju promena. Preporučuje se godišnji (jednom do dva puta godišnje) dermatološki pregled, posebno ako imate veći broj mladeža ili su često izloženi suncu.

Promo/diva poliklinika

 

Iskustva pacijenata sa uklanjanjem mladeža (ovo bi trebalo da bude H3)

Mladež koji se nalazio na „nezgodnom mestu“, ali i jedan koji je pokazivao promene, naveli su Aleksandra S., ekonomistu iz Beograda, da se odluči za proceduru otklanjanja mladeža.

- U Poliklinici „Diva“ bio sam do sada dva puta i prezadovoljan sam. Oba puta došao sam zbog mladeža kojih imam zaista puno. Jedan mi je posebno smetao i više puta sam uspeo da ga povredim i zakačim, pa sam posle pregleda, u dogovoru sa doktorkom, rešio da ga uklonim. Bilo je bezbolno i brzo gotovo. Drugi put sam u Polikliniku „Diva“ došao prilično zabrinut zbog promene na koži kakvu do tada nisam imao. Doktorka je obavila detaljan pregled, pričala sa mnom, umirila me i posavetovala kako da zaštitim kožu i mladeže od sunca. Polikliniku iskreno preporučujem zbog stručnosti, znanja i posvećenosti pacijentima!

I zato, razumevanje kada i zašto ukloniti mladež nije samo pitanje lepote, već i zdravlja. Bilo iz estetskih, praktičnih ili zdravstvenih razloga, važno je pratiti promene na mladežima i redovno se konsultovati sa stručnjacima.

Besplatni klinički pregledi mladeža i konsultacije u Poliklinici „Diva“ dr Bogdanović (ovo bi trebalo da bude H2)

Besplatne konsultacije i klinički pregledi mladeža su nešto što se u radu Poliklinike „Diva“ podrazumeva i po čemu su prepoznatljivi. Smatraju da su preventiva, redovni pregledi mladeža i pravovremena dijagnostika od neprocenjive važnosti jer je maligne tumore kože moguće izlečiti u početnoj fazi jednostavnom hirurškom ekscizijom.

Poliklinika „Diva“, sa više od trideset godina rada i iskustva, sa specijalistom estetske hirurgije dr Svetlanom Bogdanović na čelu, i njen tim od devet lekara specijalista, pioniri su u uvođenju radiotalasne tehnike za uklanjanje promena na koži na našim prostorima.

andrija damnjanovic

 

Doktorka Svetlana Bogdanović osnovala je Polikliniku „Diva“ 1993. godine, a od 1997. radi kao edukovani specijalista radiotalasne hirurgije koju je PRVA počela da radi u našoj zemlji i regionu.

Njihov pristup, koji spaja najnoviju tehnologiju i stručnost, čini da borba protiv malignog melanoma i drugih kožnih promena bude efikasnija i sigurnija.

U Poliklinici „Diva“, u svakom trenutku možete da zakažete i uradite dermatološki pregled kože ili dermoskopski pregled mladeža, a preporuka njihovog stručnog tima je da proverite i preventivno otklonite rizične mladeže, kako bi se izbegle komplikacije i zdravstveni problemi.

Posetite Polikliniku „Diva“ i zakažite pregled, besplatne konsultacije ili proceduru

na telefone +381 63 338 334 i 011 32 42 841.

Lekari specijalisti Poliklinike „Diva“ na tri adrese:

Kosovska 34,

Njegoševa 19a, Vračar - Slavija i

Bulevar Zorana Đinđića 125d, Novi Beograd

 

Komentari (0)

Loading