Lifestyle

Lepota i čari zime kriju se u osmesima, radosti, poljupcima u ponoć i puno toga toplog

Topli džemper, topao obrok, topao zagrljaj i posebno se uvek obradujemo toplom punču

Lepota i čari zime kriju se u osmesima, radosti, poljupcima u ponoć i puno toga toplog

Promo

Topli punč predstavlja specijalni sastojak u zimskim danima, sa kojim se utoplimo, družimo i smejemo, umotamo u ćebe i gledamo film i do kasno u noć se radujemo našim sitnim životnim zadovoljstvima. Naravno postaje još specijalniji i posebniji kada se dopuni kao što su: Šamar rakija, šamar šljivovica koja sadrži tajnu dozu dunje koju odlikuju jedinstveni ukus, miris i osećaj. Moderan izgled, raznovrsni načini i prilike za konzumaciju čine ovaj ukus neponovljivim; Monkey Shoulder "triple" malt viski napravljen je od tri najfinija singl malt viskija. Sazreva u buradima za burbon u količini od samo 27 buradi, što mu omogućava da postigne gladak i bogat ukus; Hendrick’s džin koga unikatnim među džinovima čini jedinstvena konstrukcija, miris, ukus i karakter koji su pojačani ukusom ruže.

 

Šamar "winter punch"

Šamar rakija 30 ml, sok od jabuke (100% jabuka) 100 ml, ceđeni limun 15 ml, voda 50 ml, med 1 kašičica, karanfilić 3 do 4 komada, štapić cimeta.

Način pripreme: u sudu za zagrevanje pomešati sok od jabuke, vodu, sveže ceđeni sok od limuna  i med, pa dodati začine i lagano zagrevati na temperaturi od 60 do 65 stepeni Celzijusovih. Zagrevati tečnost i voditi računa da tečnost ne proključa. Posle trideset minuta izvaditi začin iz punča kako piće ne bi ustajalo i bilo ljutkastog ukusa (može se i podgrevati, samo u tom slučaju voditi računa da ne dođe do ključanja). U šolju odmeriti 3 do 4 cl Šamar rakije i zaliti vrućim punčem (1,5 dl po želji).

Punč ukrasiti suvom šljivom na štapiću ili korom pomorandže i uživati u konzumaciji.

Promo

 

 

Monkey winter punch

"Monkey Shoulder" viski 30 ml, sok od jabuke (100% jabuka) 100 ml, ceđeni limun 15 ml, voda 50 ml, med 1 kašičica, karanfilić 3 do 4 komada, štapić cimeta.

Promo

 

Način pripreme: u sudu za zagrevanje pomešati sok od jabuke, vodu, sveže ceđeni sok od limuna i med, pa dodati začine i lagano zagrevati na temperaturi od 60 do 65 stepeni Celzijusovih. Zagrevati tečnost i voditi računa da ne proključa. Posle trideset minuta izvaditi začin iz punča kako piće ne bi ustajalo i bilo ljutkastog ukusa (može se i podgrevati, samo u tom slučaju voditi računa da ne dođe do ključanja). U šolju odmeriti 30 ml "Monkeya" i zaliti vrućim punčem (1,5 dl po želji).

Punč ukrasiti dehidriranom korom pomorandže i uživati u konzumaciji.

Promo

 

 

 

 

Hendrick’s winter punch

"Hendrick’s" džin 30 ml, sok od jabuke (100% jabuka) 100 ml, ceđeni limun 15 ml, voda 50 ml, med 1 kašičica, karanfilić 3 do 4 komada, štapić cimeta.

Način pripreme: u sudu za zagrevanje pomešati sok od jabuke, vodu, sveže ceđeni sok od limuna i med, pa dodati začine i lagano zagrevati na temperaturi od 60 do 65 stepeni Celzijusovih. Zagrevati tečnost i voditi računa da ne proključa. Posle trideset minuta izvaditi začin iz punča kako piće ne bi ustajalo i bilo ljutkastog ukusa (može se i podgrevati, samo u tom slučaju voditi računa da ne dođe do ključanja). U šolju odmeriti 30 ml "Hendrick’s" džina i zaliti vrućim punčem (1,5 dl po želji).

Punč ukrasiti dehidriranim pupoljcima ruže i uživati u konzumaciji.

Smućkaj, skuvaj, promešaj i deli. Podeli sa prijateljima, sa bliskim ljudima i sa nama. Zanima nas kakve sve umetnosti mogu da se naprave u zimskim danima sa pravim pomoćnicima u vidu Šamar rakija, "Monkey Shoulder" viskija i "Hendrick’s" džina.

Promo

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading