Lifestyle

Veliki uspeh srpske mode na “Paris Fashion Weeku” u okviru zvaničnog programa “Paris Fashion Weeka”

Veliki uspeh srpske mode na “Paris Fashion Weeku”

Veliki uspeh srpske mode na “Paris Fashion Weeku”  u okviru zvaničnog programa “Paris Fashion Weeka”

Michel Dupre

Drugi put zaredom, srpski dizajneri predstavili su svoje kolekcije u okviru programa Federacije visoke mode Francuske na “Paris Fashion Weeku”. Rame uz rame sa slavnim svetskim modnim kreatorima i brendovima, srpski dizajneri zasijali su u punom sjaju 2. marta u velelepnom prostoru “La Galerie Bourbon”, nekadašnjoj rezidenciji španske kraljevske porodice Burbon.

Suzana Perić, Boško Jakovljević za “Martini Vesto”, Nataša Perkovski-Adžić i brend “Alesari” prikazali su svoje nove kolekcije za sezonu jesen / zima 2024 / 2025. Njihova raskošna kreativnost oduševila je prisutne, među kojima je bio veliki broj predstavnika uticajnih svetskih medija: državna televizija Francuske, “Vanity Fair”, “JQ”, “Forbs France”, “L'Officiel”, “Marie Claire”, “BFMTV”, “FTV”... 

Michel Dupre

 

Revija Suzana Perić privukla je veliku pažnju prisutnih, a originalnost i inovativnost njene nove kolekcije “Posh Intelligence” naišla je na sjajan prijem publike i predstavnika medija. Specijalni gost, model i influenser  Elton Ilirijani otvorio je ovu reviju, ali i zatvorio zajedno sa Suzanom Perić. Fantastične reakcije izazvala je i revija Boška Jakovljevića koji je za brend “Martini Vesto” dizajnirao mušku i žensku kolekciju, ostajući dosledan svom dizajnerskom stilu po kome je prepoznatljiv, ali protkan i novim idejama.

Michel Dupre

 

Veoma je zapažena bila i kolekcija dizajnerke Nataše Perkovski-Adžić. Kolekcija u kojoj su crni, raskošni komadi upotpunjeni detaljima od perja, čipke, resa i cirkona izazvala je odlične komentare prisutnih. Pored ovih revija, program naše nacionalne Nedelje mode - "Dobro došli u Pariz", upotpunila je i prezentacija jedinstvenih komada obuće brenda “Alesari”. Svaki par obuće, izrađen u saradnji sa čuvenim “Zsolnay” porcelanom iz Mađarske, prikazan na ovom događaju predstavlja svojevrsno malo umetničko remek-delo koje hipnotišuće deluje na posmatrača. 

Michel Dupre

 

- Dizajneri koji su predstavili svoje kolekcije 2023. godine danas se razvijaju na internacionalnom nivou. Učestvuju na mnogim nedeljama mode širom sveta i jačaju svoju poziciju. Ovaj sektor zahteva strpljenje, kontinuitet, upornost i ulaganje. Znaju da je ovo samo početak puta na kojem će samo najuporniji dostići uspeh. Svakako je za svakog dizajnera kruna karijere učešće na “Paris Fashion Weeku”.

Michel Dupre

 

- Čast da Srbija kao zemlja može da se predstavi pod licencom Federacije visoke mode Francuske  svakako je šansa koju moramo iskoristiti na pravi način”, rekla je prva dama srpske mode, predsednica “Serbia Fashion Weeka” Svetlana Horvat u intervjuu za državnu televiziju Francuske, dodajući da je ponosna na kreativnost naših dizajnera i da joj je posebno zadovoljstvo što su ambasadorka Srbije u Francuskoj Ana Hrustanović i direktorka Kulturnog centra Srbije u Parizu Natali Beljanski-Popović prisustvom na revijama naših dizajnera podržale proboj srpske mode u svet. Posle revija usledila je izložba koju je “Serbia Fashion Week” organizovao u prostoru Kulturnog centra Srbije u Parizu. Ovaj događaj privukao je veliki broj predstavnika diplomatskog kora, medija, ali i ostalih gostiju koji su iskoristili priliku da u francuskoj prestonici uživaju u srpskom talentu i kreativnosti.

 

Komentari (0)

Loading